Πρώτη φορά τόσο φθηνά

for-saleΑγαπητέ πιτσιρίκο,
Δεκάδες τηλεφωνήματα από αρχηγούς κρατών έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας.

Έντρομοι οι ηγέτες-επενδυτές είδαν αρχικά την παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς και τώρα το έντονο φλερτ των Γάλλων με τους αυτοκινητοδρόμους, τα λιμάνια και τους σιδηροδρόμους.

Μην ξεχνάμε πως και το λιμάνι του Πειραιά έχει παραχωρηθεί στους Κινέζους.

«Πας καλά ρε μαλάκα; Έτσι ξηγιέσαι σε μένα που σε έφερα στην Αμερική και σε είδε όλος ο κόσμος; Τι θα μείνει να αγοράσουμε και μεις άμα συνεχίσεις να ξεπουλάς έτσι;» φέρεται να είπε έξαλλος ο Μπιλ Κλίντον στον Αλέξη Τσίπρα, με τον τελευταίο να μην τα καταλαβαίνει όλα, καθώς δεν μαθαίνουν βωμολοχίες στο φροντιστήριο Αγγλικών που πηγαίνει.

Φανερά ενοχλημένος ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, απείλησε πως θα βγάλει την χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση -χωρίς την διεξαγωγή δημοψηφίσματος-, αν δεν πάρει και αυτός κανένα φιλετάκι από το προτεκτοράτο.

Θυμωμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε πως «εγώ σε είχα για σύντροφο κομμουνιστή και συ κάνεις παρέα με όλους τους δυτικούς καπιταλιστές» και δίεταξε τον περαιτέρω βομβαρδισμό της Συρίας για να ξελαμπικάρει λίγο.

Καθησυχαστικός όμως απέναντί τους ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να ξεπουλήσουμε. Έρχεται περίοδος μεγάλων εκπτώσεων.».

Πρώτη φορά τόσο φθηνά.

Καλή δύναμη

Αναστάσης

(Αγαπητέ Αναστάση, ωραία φάση το ξεπούλημα. Ακόμα καλύτερα που το ολοκληρώνει η Πρώτη Φορά Αριστερά. Τι, μόνο η Δεξιά θα ξεπουλάει; Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.