Την αλήθεια μάγκες

Γεια σου μάγκα πιτσιρίκε,
με το φίλο που λέει πως δεν βγάζεις κυνισμό, αλλά ξεκάθαρο ρεαλισμό τον τελευταίο καιρό. Προσωπικά, είχα πάψει να ασχολούμαι με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας από πέρσι. Πλήρης απογοήτευση από τους ραγιάδες.

Τα ξανάπιασα μετά τις εκλογές του Γενάρη.

Όχι ότι πίστεψα τον απατεώνα τον Τζίφρα, απλώς, όπως πολλοί από εμάς, είδα κάποια ελπίδα μπας και αλλάξουν τα πράγματα αλλά τζίφος.

Οι ραγιάδες έκαναν το θαύμα τους 7-8 μήνες μετά. (Σημείωση: Περί ραγιαδισμού το είχα πάρει πρέφα ήδη πριν από πολλά χρόνια, πολύ προ της κρίσεως, όταν βρέθηκα στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό μου. Ξέρεις από απόσταση μπορείς να δεις πιο καθαρά και να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον τόπο σου, ίσως και για τον εαυτό σου.)

Λες ότι δεν υπάρχει αγάπη στον τόπο. Πως δεν αγαπάμε, δεν ερωτευόμαστε αρκετά.

Εγώ το βλέπω, αλλιώς. Η αλήθεια μας λείπει πιτσιρίκο. Η ειλικρίνεια. Άλλωστε, η αγάπη και ο έρωτας πρέπει να είναι αληθινοί για να έχουν νόημα.

Να κάνουμε αυτοκριτική. να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, να δούμε την αλήθεια κατάματα, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να μας μουτζώσουμε και να μας φτύσουμε, όλοι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.

Αλλά αυτό μάλλον δε θα γίνει ποτέ με τους Νεοέλληνες, πλην εξαιρέσεων.

Πάντα δικαιολογίες. Τα 400 χρόνια του Σουλτάνου, ο Α’ ΠΠ, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, η Δικτατορία, οι Γερμανοί, οι Εβραίοι, οι Ελοχίμ, κτλ, κτλ.

Bαρέθηκα να ακούω μια ζωή τα ίδια! Λέει ο άλλος ο φίλος για τους μίζερους τους ξένους που την βρίσκουν να μεθάνε.

Ε, λοιπόν δεν έχω ξαναδεί πιο μίζερα πρόσωπα από αυτά των ανθρώπων στον Ηλεκτρικό (ήμουν πρόσφατα Αθήνα, εκτός Αθήνας τα πράγματα είναι καλύτερα).

Ο καθένας κοιτάζει τη βολή του, όποια κι αν είναι αυτή· δουλειά με πετσοκομμένο μισθό, μερική απασχόληση, ένα κεραμίδι που κουτσά στραβά τα φέρνουν βόλτα να το πληρώσουν κτλ, έως τους πραγματικά βολεμένους και τα λαμόγια, μικρά και μεγάλα.

Λίγοι είναι αυτοί που ξεβολεύονται -ή έχουν ήδη ξεβολευτεί- και πραγματικά παλεύουν.

Μια ζωή έτσι γινόταν.

Οι υπόλοιποι θα ξεκουβαλήσουν -αν ξεκουβαλήσουν-, όταν θα τα έχουν χάσει όλα, αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα.

Από πραγματική ανάγκη δηλαδή, όπως λες κι εσύ.

Έστω κι έτσι, περιμένω τη στιγμή που θα γίνουν πουτάνα όλα όπως λένε και οι τυπάρες από τα Γιάννενα, που τελευταία δικαίως είναι πολύ της μοδός.

Να είσαι καλά

Grinder (aka Γιώργος)

(Αγαπητέ Γιώργο, όποιος δεν θέλει την αλήθεια, θα έρθει η αλήθεια να τον συναντήσει. Με φόρα. Εγώ, προσωπικά, έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω χαζοχαρούμενους που λένε “έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα”. Όχι, έγινε. Τέλος πάντων, εγώ, επί έξι χρόνια, έκανα ό,τι μπορούσα. Τώρα κοιτάω τον εαυτό μου. Οι Έλληνες νίκησαν. Και εμένα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.