Τους βολεύει να νομίζουν ότι όλοι εδώ ήταν επιδοτούμενοι και ζούσαν με δανεικά

Πιτσιρίκο, η Θεανώ Φωτίου είναι το πρόσωπο που εκφράζει εξαιρετικά το τι ήταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που δεν έχει καμιά σχέση με την κοινωνία της χώρας.

Γιατί μιλάει η Φωτίου για πατέντες και μαρμελάδες, όταν τόσες δεκαετίες επιβιώναμε βρίσκοντας λύσεις από το τίποτα για όλα τα θέματα και φτιάχναμε -και ακόμα φτιάχνουν οι περισσότερες οικογένειες- 50 βαζάκια μαρμελάδας και άλλα τόσα με σάλτσες και γλυκά του κουταλιού ετησίως;

Mα επειδή τους βολεύει να νομίζουν -μιας και οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με την παραγωγή- ότι όλοι εδώ ήταν επιδοτούμενοι και ζούσαν με δανεικά.

Τα έγραψε εξαιρετικά και με απόλυτη ακρίβεια εδώ σε έσενα ένας φίλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Άλλωστε, το βλέπαμε· συνάντησες χτίστη, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, κάποιον τεχνίτη που να ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ;

‘Oχι, όλοι τους ήταν είτε χωμένοι στους κρατικούς μηχανισμούς είτε στις παραφυάδες των κρατικών μηχανισμών, π.χ. δικηγόροι.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την ΛΑΕ αλλά και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία ψήφισα τον Ιανουάριο.

Εκ των πραγμάτων, λόγω της ανύπαρκτης σχέσης τους με την κοινωνία, έχουν αυτά τα κόμματα κινηματικό χαρακτήρα.

Οι φοιτητικές πορείες επί Καραμανλή, ο αντιρατσιστικός αγώνας σήμερα, όλα αυτά αποτελούν παραπετάσματα που σκεπάζουν το ότι κοινωνικά δεν εκφράζουν και πολλά πράγματα.

Και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ήταν στην κυβέρνηση, όχι κομμουνισμό δεν θα βλέπαμε αλλά ούτε και τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, από ανθρώπους που δεν ξέρουν ή αγνοούν πώς είναι πρακτικά η παραγωγική διαδικασία και η διακυβέρνηση του πολυσύνθετου οργανισμού που λέγεται κοινωνία.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά, ανεξάρτητα αν πολλοί από αυτούς είναι καλά άτομα και έχουν αγνές προθέσεις.

Γ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, ξερνάω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αριστερούς· όχι πως οι δεξιοί είναι καλύτεροι αλλά αυτοί τουλάχιστον δεν προσποιούνται πως είναι κάτι άλλο από την αηδία που είναι. Ξερνάω με τις θεωρίες και τις αναλύσεις όλων αυτών των σιχαμένων απατεώνων. Αυτοί μιλάνε όλη μέρα στα κινητά, ανταλλάσσουν κουτσομπολιά, και νομίζουν ότι είναι γνώστες και ότι κάνουν επανάσταση. Το ότι έφτασε μια μέρα που όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι χαραμοφάηδες έγιναν η “τελευταία ελπίδα” της χώρας, λέει περισσότερα για την χώρα παρά για τους ίδιους. Η κατάντια των Ελλήνων είναι απερίγραπτη. Αλλά καλά να πάθουν! Ας πρόσεχαν. Η συνέχεια προβλέπεται απολαυστική. Θα περάσουμε τέλεια Χριστούγεννα φέτος. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.