Υπόθεση συναισθηματικής νοημοσύνης

Πιτσιρίκο μου αγαπημένε,
Το χαρακτηριστικό, πιστεύω, που διαφοροποιεί και ομαδοποιεί τις ανθρώπινες συμπεριφορές είναι η συναισθηματική νοημοσύνη.

Η ύπαρξή της σε κάνει άνθρωπο, η απουσία της τέρας.

Μόνο τεράστιες αντιθέσεις μπορεί κανείς να παρατηρήσει γύρω του.

Ανθρώπους που αγωνίζονται, με ελάχιστα μέσα, να επιβιώσουν και παράλληλα να βοηθήσουν όποιον μπορούν. Που χαμογελούν και αγαπούν.

Και τέρατα που προβάλλουν και επιβάλλουν την ασχήμια τους απροκάλυπτα και ακατάπαυστα. Εξουσιάζουν, χειραγωγούν, κλέβουν, εκμεταλλεύονται και σκέφτονται μόνο το τομάρι τους. Εμμονικά αυτιστικοί.

Δε μου αρέσει να κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους. Άλλωστε, ίσως δεν έχει τόση σημασία.

Αλλά, από τότε που απομακρύνθηκα από τέρατα-γνωστούς, νιώθω πολύ καλύτερα. Είναι τοξικότατοι.

Και ονειρεύομαι την ημέρα που θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε μικρές κοινωνίες απομονωμένες από τέρατα, γεμάτες αγάπη.

Σε φιλώ

Άννα

(Αγαπητή Άννα, η ζωή μου άλλαξε εντελώς όταν σταμάτησα να συναντώ όποιον να ‘ναι, και άρχισα να βλέπω μόνο αυτούς που ήθελα εγώ. Αυτό είχε να κάνει και με την δουλειά μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος. Και αποφεύγω τους τοξικούς ανθρώπους όσο μπορώ. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό σε μια μεγαλούπολη, όπως η Αθήνα. Πραγματικά, ακούω συζητήσεις γύρω μου και με πιάνει απελπισία. Φεύγω τρέχοντας. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.