Αργήσαμε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Ζούμε σε μία χώρα που έχει από τις υψηλότερες φορολογίες στον κόσμο και συγχρόνως από τις χειρότερες παροχές στον πολίτη. Σύστημα υγείας δεν υπάρχει, η παιδεία είναι υπό διάλυση, ενώ όλοι, λίγο πολύ, βλέπουμε τα χάλια των συγκοινωνιών κλπ.

Φυσικά, σε όλους τους τομείς αυτούς, υπάρχει και έλλειψη υποδομών και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Το μέγα λοιπόν ερώτημα που τίθεται -μετα τα “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”– είναι πού στην ευχή πάνε αυτοί οι φόροι.

Οι οποίοι είναι απολύτως κεφαλικοί και, όπως έχεις γράψει πολλές φορές, χειρότεροι και από την Τουρκοκρατία.

Μήπως λοιπόν η Ευρωκρατία είναι χειρότερη από την Τουρκοκρατία;

Μήπως όπως έγραψες, “Ας πάρουμε επιτέλους μία απόφαση”;

Νομίζω ότι αργήσαμε, ήδη πέρασαν έξι μαρτυρικά χρόνια, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για αποφάσεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, τώρα σώζουμε ξανά -για χιλιοστή φορά- τους τραπεζίτες. Εκεί πάνε τα χρήματα. Άντε να σώσουμε επιτέλους τους τραπεζίτες, για να σώσουμε μετά και τους εφοπλιστές. Τους έχουμε αδικήσει κάπως τους εφοπλιστές. Χειρότερη και από την Τουρκοκρατία και από την Ευρωκρατία είναι η Ελληνοκρατία. Αλλά τι να κάνεις, ούτε οι Τούρκοι δεν μας θέλουν πια. Μια και δεν παίρνουμε καμία απόφαση, θα έρθει το ανεφάρμοστο του Μνημονίου και θα πάρει την οριστική απόφαση. Ήδη, οι πολίτες κάνουν στάση πληρωμών επειδή δεν έχουν χρήματα. Τούτου δοθέντος, θα κάνει στάση πληρωμών και η χώρα, οπότε θα έχει πάρει την απόφαση η ανάγκη και η πραγματικότητα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.