Εμείς μούλοι είμαστε;

while-polishing-the-clock-cleaners-rappel-down-one-of-the-faces-of-big-benΦίλε Πιτσιρίκο,
Την Πέμπτη ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα των Ευρωπαίων για να δοθούν τα δανεικά. Τέσσερις τρομοκράτες μπαινοβγαίνουν στην χώρα και τινάζουν στον αέρα σπίτια, ζωές και όνειρα. Είναι γνωστοί τοις πάσι αλλά δεν καταζητούνται πουθενά στον κόσμο. Έχουν εκατοντάδες συνεργάτες στο εσωτερικό που κάνουν την βρώμικη δουλειά για αυτούς. Δυστυχώς, δεν παίζει πουθενά στα social media το hashtag #JeSuisGrecque, οπότε δεν θα υπάρξει συμπαράσταση από το παγκόσμιο twitter και facebook.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι προκάλεσαν αρχικά πανικό στους ντόπιους επιστάτες, όταν όμως έκατσε η σκόνη διαπίστωσαν με χαρά και ικανοποίηση ότι με το κλείσιμο των συνόρων ακόμα περισσότεροι μετανάστες-πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και, άρα, τα ευρώ ανά κεφάλι που θα δίνουν οι Ευρωπαίοι για αυτούς θα πολλαπλασιαστούν όπως τα ψάρια και οι άρτοι του Χριστούλη στην έρημο της Γαλιλαίας.

Πολλοί περισσότεροι από τους κομματικούς παρατρεχαμένους που υπολόγιζαν στην αρχή της ιστορίας αυτής, θα φάνε τελικά.

Στο Μαξίμου συγκινημένοι άκουσαν το τελευταίο διάγγελμα του Ολάντ και ιδιαίτερα το σημείο εκείνο όπου αναφέρθηκε σε χιλιάδες νέες προσλήψεις αστυνομικών και συνοριακών φρουρών.

Εκείνη την στιγμή, λέγεται, πως πετάχτηκε έξαλλος, από τον καναπέ όπου καθόταν, ο πατέρας του υπουργού Παππά φωνάζοντας δυνατά «γιατί εμείς μούλοι είμαστε;».

Η επισήμανση αυτή ίσως τελικά γίνει η αφορμή για να εισαχθούν στα σώματα ασφαλείας της Ελλάδας, μερικές χιλιάδες «αγωνιστές της δημοκρατίας» και με τον τρόπο να επιτευχθεί τελικά και ο εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Η κυβέρνηση της πρώτο-δεύτερης αριστεράς στην Ελλάδα, είναι αποφασισμένη να μετατρέψει κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικας των συμμάχων μας, σε μια καινούργια ευκαιρία.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός οικονομικών δήλωσε αποφασισμένος και αισιόδοξος για μία ακόμα φορά.

«Σκατά να μας βάζουν στα χέρια, χρυσάφι θα το κάνουμε», είπε με τρελαμένο μάτι ο Ευκλείδης, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αντιλαμβανόμενη μάλιστα η κυβέρνηση την απροθυμία των Δυτικών συμμάχων να στείλουν τις αναγκαίες για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους χερσαίες δυνάμεις, ετοιμάζει –με το αζημίωτο φυσικά– σχέδιο αποστολής εθελοντικού Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Συρία.

Διεκδικώντας 3 χιλιάδες ευρώ ανά κεφάλι -Έλληνα εθελοντή στρατιώτη- από τους συμμάχους και, προσφέροντας τον εξωφρενικό μισθό των 1500 ευρώ τον μήνα μαζί με bonus ισόβια σύνταξη στους συγγενείς πρώτου βαθμού του κάθε νεκρού, προσδοκούν να έχουν μεγάλο αριθμό αιτήσεων στα στρατολογικά γραφεία της χώρας.

Αν μάλιστα η προσφορά φανεί πως είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση, σχεδιάζουν οι συμβάσεις να είναι 5μηνης ή 8μηνης διάρκειας χωρίς να ανανεώνονται αυτόματα.

Η business φαίνεται καλή και, όπως προέβλεψε και ο Ευκλείδης, τα έσοδα θα είναι τρελά.

Άσε που θα ξανά-αποχτήσουν ζωή και τα βουλευτικά γραφεία με τους χιλιάδες γονείς που θα έρχονται για να παρακαλέσουν τον βουλευτή και τον υπουργό να βρει μια θέση –έστω και για λίγους μήνες– στα μακροχρόνια άνεργα παιδιά τους.

Όσο για τον εξοπλισμό και την λογιστική υποστήριξη του «Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Συρίας» θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι σύμμαχοι μας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα μεριμνήσει μόνο για την συρραφή στο μανίκι των στρατιωτών του σχετικού θυρεού που θα έχει ψηλά τον σταυρό και από κάτω την φράση «εν τούτω νίκα».

Πέρα από την πλάκα, όμως, οφείλω να σημειώσω ότι η κυβέρνηση μας «απέκλεισε το ενδεχόμενο ελληνικής εμπλοκής σε στρατιωτική επέμβαση κατά του ισλαμικού Κράτους στη Συρία».

Ζούμε άλλωστε στο 2015 και η Ελλάδα παρά τα οικονομικά της προβλήματα έχει προοδεύσει και δεν βρίσκεται στην εποχή λίγο μετά τον Α-ΠΠ, όπου ο Βενιζέλος έστειλε το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κριμαία για να πολεμήσει τους Μπολσεβίκους κατά απαίτηση των Άγγλο-Γάλλων.

Άλλες εποχές τότε. Άλλες τώρα.

Φιλιά από την βασιλευομένη Εσπερία

Ηλίας.

Υ.Γ. Καλή ιδέα τα Κανάρια, Πιτσιρίκο αλλά, δυστυχώς, δεν είναι για εκεί. Κεντρική Ευρώπη. Από την απολυταρχία, στην -λέμε τώρα- δημοκρατία. Λιγότερη βροχή και συννεφιά, καλό τυρί, πολύ σοκολάτα και όλα να κυλάνε ρολόι.

(Αγαπητέ Ηλία, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι πως η κυβέρνηση αποκλείει εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει κάνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε. Οπότε, εμπιστοσύνη μηδέν. Ηλία, δεν πειράζει που δεν πας στα Κανάρια Νησιά. Θα πάμε παρέα μια μέρα. Από την Βρετανία στην Κεντρική Ευρώπη, λοιπόν. Ελβετία, που ήθελε να κάνει και την Ελλάδα ο άτυχος και τίμιος Καποδίστριας. Τους λυπάμαι τους Ελβετούς για αυτά που θα γράψεις για αυτούς τους επόμενους μήνες. Ηλία, όλο και πλησιάζεις στην Ελλάδα. Άντε, ο επόμενος πήδος να είναι στην Ελλάδα. Ηλία, παράδεισος η Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες. Χαρά θεού. Δεν μπορώ να κάτσω μέσα να γράψω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.