Η σωστή αντίδραση στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

Μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πολυνομοσχεδίου που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και αλλάζει το πλαισίο προστασίας για τους δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη, οι πολίτες αναρωτιούνται ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης, ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Επειδή διαβάζω για συλλαλητήρια, πορείες και διαδηλώσεις κόντρα στο νόμο που ψηφίστηκε, θέλω να πω πως όλα αυτά είναι παρωχημένα.

Κάναμε χιλιάδες διαδηλώσεις τα τελευταία έξι χρόνια, και το αποτέλεσμα ήταν η μία ήττα μετά την άλλη, και το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο.

Επίσης, η αντίδραση των πολιτών στους πλειστηριασμούς δεν θα φέρει αποτέλεσμα, όπως δεν έφερε και στην Ισπανία, όπου οι πλειστηριασμοί -μετά τις αρχικές αντιδράσεις- γίνονται κανονικά.

Η απάντηση στην απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική.

Η αντίδραση των πολιτών πρέπει να είναι να πάνε στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα και να τον βγάλουν στον δρόμο.

Η αντίδραση των πολιτών πρέπει να είναι να πάνε στο σπίτι του Πάνου Καμμένου και να τον βγάλουν στον δρόμο.

Η αντίδραση των πολιτών πρέπει να είναι να πάνε στα σπίτια των τραπεζιτών και να τους βγάλουν στον δρόμο.

Αν οι πολίτες θέλουν να θεωρούνται σοβαροί, αυτό πρέπει να κάνουν.

Η πολιτική αλητεία έχει και τα όριά της.

(Εγώ δεν έχω ούτε πρώτη κατοικία, ούτε δεύτερη. Σε συλλαλητήριο με κλαψομούνηδες διαδηλωτές δεν ξαναπάω. Αν σκοπεύετε να βγάλετε τον Τσίπρα από το σπίτι του, θα έρθω.)

.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.