Κούρεμα για να γίνει, θέλει δουλειά πολλή

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Άλλη μία απεργία έρχεται, σχεδόν σίγουρα χωρίς συμμετοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς, είναι ακριβώς όπως τα λες στο κείμενο σου “Στην Ελλάδα οι απεργίες διαφημίζονται”. Οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις άσκοπες, ανέξοδες και αναποτελεσματικές εικοσιτετράωρες απεργίες και, κυρίως, έχουν κουραστεί από τους εργατοπατέρες και συνδικαλιστές, οι οποίοι -όλως τυχαίως- πάντα στο μέλλον της καριέρας τους είναι εξασφαλισμένοι σε ανώτατα πολιτικά, κομματικά ή κρατικά πόστα.

Γι’ αυτό και δεν είναι λύση η κοπάνα από τη δουλειά (απεργία), ούτε οι βόλτες (πορείες), και μετά όλοι στα καφέ και στα ουζερί για χαβαλέ.

Όχι.

Τη λύση την έχεις προτείνει στο κείμενο σου αυτό όπως και σε αρκετά άλλα· ελπίζω να σε ακούσουν κάποιοι επιτέλους.

Και κάτι τελευταίο, μια και έρχεται “αγωνιστικό” κλίμα ενόψει της Πέμπτης.

Επειδή από τα άπειρα κείμενά σου έχω καταλάβει ότι, όπως και αρκετοί άλλοι όπως εγώ, θα ήθελες τη διαγραφή του χρέους, παραφράζοντας ενα μεγαλειώδες ποίημα, θα πω: “κούρεμα για να γίνει, θέλει δουλειά πολλή”.

Εξού και είχα γράψει το “Αδέρφια αμυνθείτε”,σε αντιστοίχηση με το δικό σου “Αδέρφια η νίκη είναι κοντά”.

Δεν αρκεί μόνο το ανεφάρμοστο της συμφωνίας, νομίζω.

Να είσαι πάντα καλά.

Μακάρι οι σκέψεις σου να βρουν ανταπόκριση σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

Ίσως τότε και τα μνημόνια φύγουν και το χρέος κουρευτεί και έρθουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο.

Πάμε πάλι:

Κούρεμα για να γίνει
Θελει δουλειά πολλή…

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, οι πάντες παραδέχονται πως το χρέος είναι μη βιώσιμο και θα θάψει για πάντα τη χώρα μας. Οπότε “κουρεψέ το, το γ@μημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ, να περιμένω”. Για την απεργία της Πέμπτης, τι να πω πια; Στις 19 Φεβρουαρίου του 2013, με αφορμή την 24ωρη απεργία της επόμενης ημέρας, έγραφα “Η μόνη λύση είναι στάση πληρωμών από μέρους μας, γενική απεργία διαρκείας και να κατέβουν οι πολίτες στο Σύνταγμα ενωμένοι, χωρίς κομματικές σημαίες, απαιτώντας ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια”. Δεν αντέχω άλλο. Λένε πως η δημοσιογραφία είναι η τέχνη να γράφεις συνέχεια τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια αλλά εγώ αφενός δεν είμαι δημοσιογράφος και αφετέρου έγκωσα ο άνθρωπος να γράφω τα ίδια πράγματα επί έξι χρόνια, χωρίς να αλλάζει τίποτα. Εν τω μεταξύ, είμαι τόσο γκάου που μπορεί να πάω στην διαδήλωση της Πέμπτης. Έχω πει στους φίλους μου να μη με αφήνουν πια να πηγαίνω στις διαδηλώσεις αλλά μπορεί να τους ξεφύγω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.