Μην το βάζετε κάτω

Καλημέρα σε όλους,
τα διαβάζω όλα όσα γράφονται στο blog, όλες οι αναλύσεις είναι σωστές και αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά του θέματος. Το ανησυχητικό είναι πως υπάρχει απαισιοδοξία και σύγχυση για το τι μπορούμε να κάνουμε σαν κοινωνία να τα αλλάξουμε, να αντιδράσουμε.

Είναι πολύ στρεβλό αυτό που συμβαίνει, κάποιοι αποφασίζουν και επιβάλλουν ό,τι γουστάρουν κι εμείς διαμαρτυρόμαστε και αυτοί, με τη σειρά τους, μας γράφουν στα παπάκια τους.

Και η ζωή μας κύκλους κάνει, και ψάχνουμε τρόπους να διαμαρτυρηθούμε πιο έντονα, μπας και μας ακούσει κανείς.

Σε μια δημοκρατία δεν έχει νόημα η διαμαρτυρία γιατί έχει προηγηθεί η δημοκρατική διαδικασία, που σημαίνει πως το θέμα έχει συζητηθεί δημοκρατικά και η πλειοψηφία -έχοντας ακούσει και έχοντας συμμετάσχει- έχει αποφασίσει, η δε μειοψηφία έχει δεχτεί την απόφαση της.

Η διαμαρτυρία περισσεύει.

Πρέπει να ξεκινήσουμε απο κάπου, να καταλάβουμε το ότι το πολίτευμά μας είναι ολιγαρχικό πρώτα, και ότι εμείς δεν αποφασίζουμε για τίποτα.

Η άποψη μας περισσεύει, είναι καλά κρυμμένη στο μυαλό μας, στις μεταξύ μας συζητήσεις, στα blogs κλπ.

Δεν μετράει ούτε στο ελάχιστο στα κέντρα εξουσίας και διαπλοκής και αυτά κάνουν ότι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα μετρήσει ποτέ.

Η λύση είναι μία και λέγεται δημοκρατία.

Αφήστε τα οικονομικά συστήματα στην πάντα, αυτά θα προκύψουν αυτόματα, όταν το πολίτευμα θα λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Σήμερα υπάρχει τεχνολογία διαθέσιμη για να κάνει την διαδικασία υλοποιήσιμη και εφικτή.

Θα πρέπει να ξεκολλήσει το μυαλό μας απο πράγματα που τα θεωρεί δεδομένα και νομοτελειακά.

Οταν βλέπεις πως το σύστημα που επικρατεί σέρνει τον χορό του θανάτου, πρέπει να το αλλάξεις.

Το μόνο που μπορει και έχει νόημα να κάνει ο λαός σήμερα είναι να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα και να επιβάλλει δημοκρατία.

Δείτε τι γίνεται στον κόσμο, οι πολίτες είναι έρμαια των ολιγαρχικών καθεστώτων.

Οι Γάλλοι φαντάζομαι δεν συμφωνούν με την ιμπεριαλιστική δράση των ολιγαρχών τους· δεν νομίζω πως κατα πλειοψηφία θα αποφάσιζαν τον βομβαρδισμό της Συρίας (και άλλων χωρών).

Οι λαοί σέβονται την ζωή, οι ολιγάρχες και τα συμφέροντα τους την έχουν χεσμένη την ζωή (των άλλων φυσικά).

Κατά τα άλλα μην το βάζετε κάτω, είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.

Τάσος

(Αγαπητέ Τάσο, θα πάρει καιρό να καταλάβουν οι άνθρωποι πως οι διαδηλώσεις είναι μέρος του συστήματος, για να εκτονωθεί ο θυμός των πολιτών. Είναι δύσκολο για να ένα γέρικο σκυλί να μάθει νέα κόλπα. Οι διαδηλώσεις είναι ένα από τα όπλα των πολιτών αλλά από μόνο του δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα το καταλάβουν κάποια στιγμή, όμως, πως πρέπει να αντιδράσουν πιο έξυπνα. Πρέπει η αντίδρασή σου να χτυπάει τους ολιγάρχες εκεί που τους πονάει. Και τους πονάει η τσέπη και τα συμφέροντά τους. Οπότε, εκεί πρέπει να τους χτυπήσεις. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.