Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή – Θέατρο Φούρνος

fournos1Χτες το βράδυ, πήγα στο θέατρο “Φούρνος” και παρακολούθησα την πρεμιέρα της γλυκόπικρης κωμωδίας του Τένεσι Ουίλιαμς “Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή” από την “Ομάδα 92”, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.

fournos3Οι τέσσερις ηθοποιοί -Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Στέλλα Χατζημιχελάκη- είναι έξοχες και απόλυτα κουρδισμένες. Επειδή τις είδα και πέρσι, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό θέμα είναι η ομάδα. Ο Βασίλης Νικολαΐδης είναι πολύ μεγάλος μάστορας, αφού καταφέρνει να αναδείξει το σχεδόν άγνωστο αυτό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και να πει περισσότερα πράγματα ακόμα και από τον συγγραφέα. Δεν είμαι κάποιος μεγάλος γνώστης του θεάτρου αλλά ο τρόπος που προσεγγίζει κάθε χρονιά ο Βασίλης Νικολαΐδης διαφορετικά θεατρικά έργα και δίνει κάθε φορά ιδανικές λύσεις, τόσο για το έργο όσο και για τον χώρο, είναι για σεμινάρια. Τα σκηνικά και τα κουστούμια του Γιάννη Μετζικώφ είναι -για μια ακόμα φορά- σπουδαία.

fournos2Χαίρομαι πολύ για την εδώ και τριάντα χρόνια φίλη μου, Θεοδώρα Σιάρκου, που είναι για μια ακόμα φορά με αυτή την όμορφη ομάδα. Και δεν μπορώ να ξεχάσω το κοριτσάκι που γνώρισα όταν ήταν 14-15 χρονών, ούτε την αξέχαστη μητέρα της που δεν ήθελε με τίποτα η κόρη της να γίνει ηθοποιός, και της τηλεφώνησε η μητέρα μου για να της πει “Κυρία Σιάρκου, ολόκληρη Λαμπέτη και δεν πέρασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ η Θεοδώρα μπήκε από τους πρώτους”. Μετά, όταν η Θεοδώρα ανέβηκε στη σκηνή, η μητέρα της ήταν πολύ περήφανη. Αγάπη μόνο.

Το “Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή” κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Φούρνος στις 21.15
Τιμή εισιτηρίων: 12€ , φοιτητικό 8€, ανέργων 5€

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.