Μουσεία Ιδιοκτησίας της Πρώην Μεσαίας Τάξης

xartokoutoΦίλε Πιτσιρίκο,
Δεν πρόλαβε να λύσει το ζήτημα των κόκκινων δανείων ο Τσίπρας και βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι δανειστές που θέλουν τις τράπεζες απαλλαγμένες από τα κόκκινα δάνεια και εκ νέου ανακεφαλαιοποιημένες διαπίστωσαν μετά την σχετική έρευνα αγοράς πως δεν υπάρχει ικανός αριθμός αγοραστών για τα σπίτια που θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Ζήτησαν λοιπόν νέα μέτρα από την πρώτο-δεύτερη κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης αριστεράς. Οι καινούργιοι λοιπόν επιστάτες της χώρας δεν άργησαν να παρουσιάσουν στα αφεντικά το καινούργιο τους σχέδιο.

Έτσι, μετά την απόφαση παροχής δωρεάν οίνου σε εκείνους που θα πετάξουν έξω από τα σπίτια τους οι τράπεζες, η κυβέρνηση –μετά από πρόταση του Νέστορα του νεοφιλελευθερισμού κ. Δραγασάκη– προχωράει σε ένα ακόμα ριζοσπαστικό μέτρο.

Τα σπίτια λοιπόν των δανειοληπτών θα βγουν στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες και, ελλείψει επενδυτών, θα αγοραστούν από το ίδιο το κράτος που στην συνέχεια θα τα μετατρέψει σε μουσεία!

Μάλιστα κύριες και κύριοι. Σε μουσεία. «Μουσεία Ιδιοκτησίας της Πρώην Μεσαίας Τάξης (ΜΙΠΜΤ)».

Το κάθε σπίτι-μουσείο θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, αφού θα περιέχει όλα σχεδόν τα προσωπικά είδη του πρώην ιδιοκτήτη και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό έναντι συμβολικού εισιτηρίου 5 ευρώ.

Σε ειδικές γυάλινες προθήκες θα τοποθετηθούν αποδείξεις από παλαιότερες εκδρομές, αγορές και κάθε λογής δαπάνες του δανειολήπτη, έτσι ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον κάθε Ευρωπαίο τουρίστα και επισκέπτη του μουσείου με ποιόν τρόπο ο έκλυτος βίος των πολιτών οδήγησε στην σημερινή δυσάρεστη κατάσταση.

Σε άλλη προθήκη θα υπάρχουν με χρονολογική σειρά τα κάθε λογής απειλητικά γράμματα και κατασχετήρια των εισπρακτικών εταιριών και των τραπεζών που είχαν αποσταλεί στον άσωτο πριν του πάρουν τελικά το σπίτι.

Από τα ηχεία του σπιτιού-μουσείου θα μεταδίδονται ομιλίες του Θόδωρου Πάγκαλου και κλάματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζουν –παρά την θέληση τους– το άδικο μνημόνιο.

Τα νέα σπίτια-μουσεία θα τονώσουν την αγορά και την πραγματική οικονομία όχι μόνο επειδή θα δώσουν και νέα κεφάλαια στις τράπεζες αλλά και επειδή θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Σε χιλιάδες υπολογίζονται οι «αριστεροί αγωνιστές και πατριώτες» που θα διοριστούν ως φύλακες στα μοναδικά στον κόσμο «Μουσεία Ιδιοκτησίας της Πρώην Μεσαίας Τάξης».

Τελευταίο αφήνω και το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του σχεδίου της πολυχρονεμένης μας κυβέρνησης.

Κέρινα ομοιώματα των πρώην ιδιοκτητών θα τοποθετηθούν στο σαλόνι του σπιτιού, πάνω στον καναπέ και μπροστά από την τηλεόραση.

Ο επισκέπτης θα έχει μια άμεση εικόνα του ανθρώπου που κατοικούσε το σπίτι μέχρι πρόσφατα και έτσι θα μπορεί να αναγνωρίζει και τον μπεκρούλιακα που θα κοιμάται στο πεζοδρόμιο του δρόμου.

Γιατί όλα κι όλα, οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις. Το κρασί θα είναι δωρεάν. Πέντε λίτρα την ημέρα.

Φιλιά από την βασιλευομένη Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Ένα από τα επισκέψιμα σπίτια-μουσεία του Τσίπρα θα είναι και το «δικό μου». Με το κέρινο μου ομοίωμα στο σαλόνι. Τουλάχιστον δεν πρόκειται να με δει κανείς από κάτω στον δρόμο να κόβω βόλτες. Αν κάποιος κρατικός-τραπεζικός υπάλληλος επιθυμεί να με γνωρίσει από κοντά, μπορεί να έρθει μια βόλτα από την Εσπερία και με χαρά θα του δείξω τα @φρύδια μου!

(Αγαπητέ Ηλία, είναι εξαιρετική η ιδέα της κυβέρνησης να μετατρέψει τα σπίτια που θα κατασχεθούν σε μουσεία. Αλλά γιατί δεν αφήνει μέσα και τους τελευταίους ιδιοκτήτες, ώστε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους τουρίστες; Να βάλει τους πρώην ιδιοκτήτες να κόβουν εισιτήρια, να σερβίρουν τους καφέδες και να καθαρίζουν την τουλέτα. Έτσι, θα αντιμετωπιστεί και η ανεργία. Ηλία, πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά στη ζωή. Είμαστε ακόμα στο ευρώ, οι εταίροι μπορεί να μας επιτρέψουν να βομβαρδίσουμε κι εμείς τη Συρία, ενώ, αν μας βοηθήσει κι ο Θεός, μπορεί να έρθει κι εδώ το ISIS, ώστε να νιώσουμε κι εμείς Παριζιάνοι. Εν τω μεταξύ, εσύ πας από χώρα σε χώρα. Σε καλό σου βγήκε η χρεοκοπία της Ελλάδας. Όλο τον κόσμο θα γυρίσεις. Μου έχετε και παράπονα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.