Οι 1101!

300-1Φίλε Πιτσιρίκο, ούτε εγώ κατάλαβα τον θυμό του Βασίλη για τους 1101. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην χώρα που έχουν ξεπουληθεί και διαλυθεί τα πάντα δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για μια προσπάθεια μη ελεγχόμενης από το κράτος και τα κόμματα ενημέρωσης. Τι έχουμε να χάσουμε αν περιμένουμε λιγάκι να δούμε πριν ξεκινήσουμε το μπινελίκι; Μας περισσεύουν οι προσπάθειες; Περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τον Μπόμπολα και τον κομιστή;

Κάποιοι είχαμε πάρει χαμπάρι τον ΣΥΡΙΖΑ και το παρεάκι του Τσίπρα νωρίτερα.

Κάποιοι στηρίξαμε. Κάποιοι όχι.

Κάποιων οι ελπίδες αναθάρρησαν και πήραμε αεροπλάνα και βαπόρια για να στηρίξουμε το ΟΧΙ. Γελάσαμε, γλεντήσαμε, κλάψαμε.

Δεν μπορεί, όμως, να ρίχνουμε πρώτοι την πέτρα σε κάθε απόπειρα για κάτι διαφορετικό από την σαπίλα που έχει καταπιεί την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κι ας ξεπροβάλουν οι 300, οι 1101 ή οι 10101 μέσα από την ομίχλη.

Δεν έρχονται να σώσουν κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν.

Ξεκινάνε να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο στην ενημέρωση, λίγο αργά κατά την γνώμη μου και χωρίς σπουδαίες πιθανότητες επιτυχίας. Όμως αλήθεια γιατί να είναι 1101 οι ώρες τους; Προ τι οι κατάρες;

Εγώ στην Εσπερία, ο Βασίλης στην Σκανδιναβία -Εσπερία κι αυτή-, κάποιοι άλλοι φίλοι αλλού, όλοι κάναμε τις επιλογές που μπορούσαμε να κάνουμε.

Κερδίσαμε και χάσαμε πράγματα.

Προσωπικά, αισθάνομαι τυχερός και δικαιωμένος από τις επιλογές μου, αφού σχεδόν όλα όσα προέβλεψα λίγα χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονίων βγήκαν και βγαίνουν αληθινά.

Από την άλλη, όμως, με κάποιον τρόπο με έδιωξαν.

Και μέσα μου υπάρχει ζωντανή μια πληγή, ο ήλιος κι ο ουρανός της πατρίδας μου, οι αναμνήσεις μου, οι εικόνες που κουβαλώ μέσα μου.

Μοναδική μου παρηγοριά, η γνώση ότι πως η μικρή μου κόρη δεν θα κουβαλά την πληγή των γονιών της μέσα στην καρδούλα της. Μεγαλώνει αλλού.

Όμως, το ξέρεις καλά πως δεν ήθελα και πολύ –μια υποψία ανατροπής–, για να ελπίσω ξανά σε μια επιστροφή στην χαμένη ζωή μου.

Τώρα βέβαια, το ξέρω πως η χώρα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Ο Ξέρξης, φίλε Βασίλη, έχει ήδη περάσει κι αυτό δεν αλλάζει. Το ξέρουμε πια όλοι καλά.

Όμως, ας αφήσουμε τους 300, τους 1101 ή τους 10101, τουλάχιστον το δικαίωμα να πέσουν ήσυχα στις Θερμοπύλες που νομίζουν πως έχουν ταχθεί να υπερασπιστούν.

Η ιστορία άλλωστε θα τους κρίνει όλους.

Αν είναι μια ακόμη νεοελληνική οφθαλμαπάτη, δεν πρόκειται να τους χαρίσει ούτε μια λέξη, ούτε έναν καγχασμό στο κεφάλαιο που θα έχει τον τίτλο «μνημονιακή Ελλάδα».

Ας περιμένουμε λιγάκι.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, μάλλον δεν τα εννοούσε ο Βασίλης αυτά που έγραψε για το 1101. Είναι ο θυμός για την κατάσταση της Ελλάδας, είναι η μετανάστευση, μπορεί να είναι και ο μαυρισμένος ουρανός της Σουηδίας. Ηλία, κι εδώ όλοι έχουν τα νεύρα τους. Το βλέπεις παντού. Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει με τόσα νεύρα. Εντάξει, κάποιοι θα μεταναστεύσουν στη Σουηδία, θα πάθουν κατάθλιψη, θα πάνε στο γιατρό, και γιατρός θα είναι ο Βασίλης. Ηλία, όπως είναι η Ελλάδα σήμερα, ο μόνος τρόπος να την παλέψεις είναι να το ρίξεις στο χαβαλέ. Εγώ προσπαθώ αλλά δεν μου βγαίνει. Πού θα πάει, θα μου βγει. Να είσαι καλά, Ηλία. Σήμερα βγήκε ο ήλιος, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.