Ο Αλέξης Τσίπρας τους εξαπάτησε όλους

tsipras dourou sakelaridisΟ πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, παραιτήθηκε χτες από το βουλευτικό αξίωμα και παραχώρησε την έδρα του. Όλοι απορούν γιατί το έκανε τώρα και όχι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ -και αυτός μαζί- ψήφιζε τα Μνημόνια.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί τόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -κάποιοι με εξαιρετικό χαρακτήρα και παρελθόν- ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην κωλοτούμπα από το “Θα διαγράψω τα Μνημόνια” στο “Ναι σε όλα”.

Νομίζω πως η εξήγηση είναι πολύ απλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους χειρίστηκε προσωπικά και τους διαβεβαίωσε πως τίποτα από όλα όσα ψήφιζαν δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στον καθένα αυτό που ήθελε να ακούσει, ώστε να πετύχει τον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να γίνει πρωθυπουργός και να περάσει το τρίτο Μνημόνιο.

Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τους συνεργάτες του και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας τους έλεγε “βάλτε πλάτη, γιατί είμαστε αριστεροί και θέλουν να μας ρίξουν”, “βάλτε πλάτη και δεν θα κάνω τίποτα από όσα ψηφίσετε”. Κι αυτοί τον πίστεψαν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δεν είχε αντιληφθεί μέχρι το βράδυ του δημοψηφίσματος πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα με την ελπίδα να υπερισχύσει το ΝΑΙ, ενώ δημόσια υποστήριζε το ΟΧΙ και έλεγε διάφορα επαναστατικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν μόνο ένας πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι κι ένας έξυπνος άνθρωπος.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο το βράδυ του δημοψηφίσματος, όταν μπήκε χαρούμενος στο Μαξίμου και τους είδε όλους με τα μούτρα κάτω, συνειδητοποίησε πως ο Τσίπρας και η ομάδα του ήθελαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα που κατάφερε να εξαπατήσει τους συντρόφους του, τους συνεργάτες του και τους πολίτες.

Βέβαια, είναι γνωστό πως δεν μπορείς να εξαπατάς τους πάντες για πάντα.

Επίσης, καμιά φορά οι απατεώνες τιμωρούνται πολύ άσχημα.

Και έχουν πολύ κακό τέλος.

(Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός απατεώνας και εξαπάτησε τους συντρόφους του και τους πολίτες, δεν σημαίνει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -νυν και πρώην- δεν έχουν ευθύνες για αυτά που ψήφισαν και για αυτά που ανέχτηκαν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως κανείς τους δεν έχει κάνει δημόσια την αυτοκριτική του. Επίσης, όταν ένας απατεώνας καταφέρνει να κοροϊδέψει τόσους πολλούς ανθρώπους, θα πρέπει να αναρωτηθούν πόσο έξυπνοι είναι. Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι και τόσο έξυπνος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.