Προδοσία ξανά

tsipras4Ο Αλέξης Τσίπρας και η Πρώτη-Δεύτερη Φορά Αριστερά κυβέρνηση πέτυχαν τον στόχο τους που δεν ήταν άλλος από την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου.

Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: για να περάσει το τρίτο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Αυτό δεν είναι κανένα μυστικό.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, στις 9 Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει “Το Βερολίνο έχει συνειδητοποιήσει πως η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν έχει πόδια και δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το τρίτο μνημόνιο. Όπως εκπαραθυρώθηκε ο κ. Παπανδρέου γιατί χρειάστηκε μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το δεύτερο μνημόνιο, το Βερολίνο αυτή τη στιγμή κρίνει πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το τρίτο μνημόνιο».

Βέβαια, ο Βαρουφάκης, αν και είναι πολύ έξυπνος, δεν είχε αντιληφθεί πως ο Τσίπρας είχε ήδη συμφωνήσει και ο μόνος λόγος για τον οποίον χρειαζόταν τον Βαρουφάκη ήταν σαν άλλοθι για το ότι διαπραγματεύεται σκληρά.

Όταν ο Βαρουφάκης έπαιξε τέλεια την παρτίδα και απέμενε νά κάνει ο Τσίπρας την τελευταία κίνηση για να μαζέψει όλο το τραπέζι, ο Τσίπρας δεν έκανε την κίνηση και σούταρε τον Βαρουφάκη, για να κάνει τη συμφωνία.

Εκεί που την πάτησε εντελώς ο Τσίπρας ήταν στο δημοψήφισμα.

Ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να βγει 52-48 υπέρ του ΝΑΙ, και οι Έλληνες του έκαναν μια ωραιότατη έκπληξη, ψηφίζοντας 62% ΟΧΙ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τελείωσε το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Η νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν περισσότερο αποτέλεσμα του σοκ ενός κόσμου που δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Τσίπρας ήταν τόσο τεράστιος απατεώνας, παρά μια δική του επιτυχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε στην αποστολή του να περάσει το τρίτο Μνημόνιο, που ούρλιαζε επί χρόνια πως θα καταργήσει.

Τώρα έφτασε η ώρα να παραδώσει στο επόμενο σχήμα που θα είναι μια οικουμενική κυβέρνηση.

Άλλωστε, αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή.

Βέβαια, όλα αυτά δεν αλλάζουν σε τίποτα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Κάποιοι έγιναν πολύ πλούσιοι με το σχέδιο “Πρώτη Φορά Αριστερά”.

Τουλάχιστον έπεσε ένας μύθος.

Δεν είναι μόνο οι δεξιοί προδότες, είναι και οι αριστεροί.

Σύντομα, δεξιοί και αριστεροί προδότες θα είναι μαζί στην κυβέρνηση.

Και πολλοί πολίτες θα είναι χαρούμενοι.

Γιατί και οι πολίτες είναι προδότες.

«Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες. Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.