Δεν γίνεται να έχει κατασχεθεί η χώρα και να εξαιρεθούν οι κατοικίες

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη -από μάχη σε μάχη αυτό το παιδί-, για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που ζητούν οι εταίροι.

Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.

Τα Μνημόνια είναι η κατάσχεση της χώρας.

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν την κατάσχεση της χώρας -μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- και τώρα δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τους πολίτες από την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας;

Μα, οι κατοικίες που θα κατασχεθούν είναι μέσα στη χώρα η οποία έχει κατασχεθεί.

Αφού έχει κατασχεθεί η χώρα, έχουν κατασχεθεί και οι κατοικίες. Όχι μόνο η πρώτη κατοικία, όλες οι κατοικίες.

Δεν ξέρω μέχρι πότε οι Έλληνες θα παριστάνουν τους χαζούς και τους ανήξερους αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους ωφελήσει ιδιαίτερα.

Όποιος Έλληνας θέλει να διατηρήσει αυτά που έχει, πρέπει να καταλάβει πως πρέπει πρώτα να έχουμε την χώρα μας στα χέρια μας.

Αν δεν πάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας, στο επόμενο Μνημόνιο το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης θα είναι αν οι εταίροι θα μας επιτρέψουν να ζούμε στην Ελλάδα -έστω ως πολίτες γ΄ κατηγορίας- ή αν θα πρέπει να φύγουμε από την περιουσία τους και να πάμε αλλού.

Εσύ μην πεις τότε ότι δεν το ήξερες.

Σου φωνάζει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.