Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον

greece_peaceΜετά την επίθεση του ISIS στο Παρίσι, μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας είναι αναπόφευκτη.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε έναν πόλεμο, για τον οποίο δεν έχει καμία ευθύνη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος στη Συρία.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, τόσο για τους Γάλλους πολίτες, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους Σύρους πολίτες, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια χώρα-τρελοκομείο.

Αλλά η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τον πόλεμο στη Συρία, ούτε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, οι χώρες της Δύσης -και η Γαλλία- ξεσκίζουν επί αιώνες τους Άραβες.

Από τις Σταυροφορίες μέχρι τους σημερινούς πολέμους, η Δύση έχει αιματοκυλίσει εκατοντάδες φορές τους Άραβες.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτε από όλα αυτά. Η όποια -μικρή- συμμετοχή της Ελλάδας ήταν βοηθητική και εξαιτίας των υποχρεώσεών της από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Είναι θέμα των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών -και των ΗΠΑ- που έκαναν βαρβαρότητες σε βάρος των Αράβων, να αναλάβουν την ευθύνη για τους πολέμους που έκαναν οι κυβερνήσεις των χωρών τους.

Οι Έλληνες πολιτικοί -από όλο το πολιτικό φάσμα- πρέπει να συμφωνήσουν πως η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί με κανέναν τρόπο στον πόλεμο της Συρίας.

Η χώρα μας έχει πάρα πολλά προβλήματα αυτά τα χρόνια, και δεν χρειάζεται ένα ακόμα πρόβλημα, που θα της δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Στη Συρία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες εμπλέκονται για τα συμφέροντά τους.

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες -με πόλεμο ή χωρίς- κοιτούν τα συμφέροντά τους.

Ας κάνει μια φορά και η Ελλάδα το ίδιο.

(Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς -πώς να έχεις εμπιστοσύνη στους πολιτικούς ενός προτεκτοράτου;- αλλά είναι η στιγμή που η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία για τη λύση του Παλαιστινιακού. Και ο πιο ανόητος αντιλαμβάνεται πως, αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό, δεν θα πάψει ποτέ ο φανατισμός και η βαρβαρότητα στην Μέση Ανατολή. Αντί η Ελλάδα να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που δεν την αφορά, ας αναλάβει πρωτοβουλία για την ειρήνη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.