Έργα και ημέρες της Δεύτερης φοράς “Αριστεράς”

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο
Μιας και μας απαχαιρετά σιγά-σιγά αυτός ο χρόνος, αποφάσισα να καταθέσω το εξαιρετικό έργο της υπέροχης κυβέρνησής μας, πέρα από τη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ και την ψήφιση του χειρότερου μνημονίου:

1. Συνάντηση Τσίπρα με το ναζιστικό κάθαρμα Νετανιάχου κατά την οποία συζητήθηκε η ενεργειακή και πολεμική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ. Ποιο;! Το Ισραήλ, το οποίο από το ’48 έχει ρημάξει τη δύσμοιρη Παλαιστίνη. Ο σημερινός πρωθυπουργός -μαριονέτα των αγορών και των τραπεζιτών- κάποτε διαδήλωνε υπέρ της Παλαιστίνης.

2. Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ειδομένη. Οι μπάτσοι της δεύτερης φοράς αριστεράς, κατά τη διάρκεια της “επιχείρησης”, δεν άφησαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να πλησιάσουν στο χώρο του καμπ. Την ίδια ώρα, γινόταν χρήση χημικών προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τέλος, οι δυνάμεις της αστυνομίας έσερναν τους άνθρώπους στα λεωφορεία, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Αφορμή για το παραπάνω γεγονός, στάθηκε ο κλειστός σιδηρόδρομος που περνά από Ειδομένη. Δικαιολογίες της κυβέρνησης ήταν α) ότι δε μπορούσαν να περάσουν τα τρένα που μετέφεραν τα εμπορεύματα και β) ότι το κλίμα στην Ειδομένη ήταν φορτισμένο. Και πώς να μην ήταν με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν;

3.Βίαιη καταστολή σε διαδηλωτές. Τα δύο πιο πρόσφατα παραδείγματα σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. 6/12 τραυματίστηκε διαδηλωτής στο κεφάλι από γκλοπ μπάτσου στην περιοχή των Εξαρχείων. 18/12 Αριστεροί φοιτητές κατευθύνονταν προς την πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δυνάμεις των ΜΑΤ τραυμάτισαν τρεις και συνέλαβαν δύο φοιτητές.

4. α)Αδήλωτες καταθέσεις και ακίνητες περιουσίες ανθρώπων που συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα. β)Εσκεμμένη καθυστέρηση στην έρευνα της λίστας Λαγκάρντ και της λίστας Λιχτενστάιν.

5. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολή πληρωμών των δανείων που έχουν λάβει οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Χαρακτηριστικότατο το παράδειγμα του Mega.

6. Κατάργηση της επιτροπής αλήθειας για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με την επιτροπή, το χρέος κρίθηκε παράνομο και απεχθές σε ποσοστό που ανέρχεται σε 60-70%.

7. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για μια ανεξάρτητη, ελεύθερη, δημοκρατική και ανοιχτή προς το λαό ΕΡΤ. Δυστυχώς, κατέληξε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς μας δεν την ονειρεύτηκε έτσι. Ξεπεσμός.

8. Παραμένουν ανοιχτά τα μεταλλεία στις Σκουριές, με αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

9.Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι. Δέχτηκε την αποδοκιμασία ανθρώπων που βρίσκονταν στο μνημείο την ίδια ώρα. Λίγο αργότερα, με δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, επανέφερε τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας πως οι αντιεξουσιαστές/αναρχικοί και οι φασίστες είναι το ίδιο πράγμα! Αίσχος και ντροπή! Ως άτομο που ανήκει στο αντιεξουσιαστικό χώρο, σε αυτό το σημείο θα ήθελα γράψω πως ο Τσίπρας ξεφτιλίζεται λόγω αμάθειας! Να τον ενημερώσω πως κι εγώ αν ήμουν εκεί, θα γευόταν την αποδοκιμασία μου! Οι περισσότεροι αναρχικοί δεν επιλέγουμε τη σύγκρουση για ηλίθιους λόγους· συνήθως διαδηλώνουμε ειρηνικά. Εγώ συγκεκριμένα είμαι κατά της βίας· βέβαια, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν ξέρω τελικά πού θα οδηγηθούμε!

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς

Θεοδώρα

Υ.Γ.1 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΗ, ΚΑΥΛΑ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Υ.Γ.2 Σπουδάζω υποκριτική, άρα είμαι και λιγάκι πιο ονειροπαρμένη από αρκετό κόσμο. Πιστεύω λοιπόν πως ο κόσμος κάποια μέρα θα αλλάξει!

(Αγαπητή Θεοδώρα, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα επιστρέψει η Δεξιά στην κυβέρνηση και δεν θα πάρουμε χαμπάρι την αλλαγή. Ενώ, αν είχε αρχίσει ο Τσίπρας τα επαναστατικά, θα δυσκολευόμασταν μετά να συνηθίσουμε την δεξιά κυβέρνηση. Εγώ σου εύχομαι υγεία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.