Από τα σύννεφα

alikiΦίλε Πιτσιρίκο,
Η ευρωπαϊκή «αριστερά» βλέπει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Γαλλία και ανησυχεί. Καλεί σε συμμαχία –«μέτωπο» το λένε οι αθεόφοβοι– με τους δεξιούς και τα υπόλοιπα φυντάνια του νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να κλείσουν τον δρόμο της Λεπέν προς την εξουσία.

Στεναχωριούνται κιόλας που η γαλλική εργατική τάξη στον βορρά τους έχει κλείσει την πόρτα στα μούτρα και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως η αιτία για αυτό είναι οι νέο-φιλελεύθερες και νέο-συντηρητικές πολιτικές που με φανατισμό γενίτσαρου υποστηρίζουν και προωθούν τα τελευταία χρόνια.

Η ευρωπαϊκή «αριστερά» ελπίζει ότι προτάσσοντας τα ιδεώδη του δυτικού πολιτισμού θα καταφέρει να πείσει τους φτωχούς να την υποστηρίξουν, βάζοντας στην άκρη την πείνα, τον αποκλεισμό από την ανώτατη εκπαίδευση και την κοινωνική απομόνωση που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές της επιλογές.

Να θυμίσω ότι η χώρα μας είχε την ατυχία να βρεθεί κάτω από τον ζυγό των Οθωμανών Τούρκων και να μην χαρεί τα καλά του «ευρωπαϊκού διαφωτισμού» όπως της έπρεπε. Βέβαια κατάφερε να διατηρήσει την γλώσσα της. Το ίδιο επέτυχαν κι άλλοι λαοί που βρέθηκαν κάτω από την μπότα του Ασιάτη κατακτητή, όπως οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Αλβανοί, οι Αρμένιοι, κλπ.

Σε αντίθεση με εμάς, άλλοι λαοί στην δυτική Ευρώπη – Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι, Κορσικανοί, Καταλανοί, κλπ – διαφωτίστηκαν σε υπέρμετρο βαθμό από τους δικούς τους πολιτισμένους κατακτητές με αποτέλεσμα να ξεχάσουν την γλώσσα που μίλαγαν οι πρόγονοι τους και να ομιλούν σήμερα τα Εγγλέζικα, κάποιοι εξ’αυτών μάλιστα με τρόπο μοναδικό και δυσνόητο [πχ Σκωτσέζοι].

Ο πολύς διαφωτισμός και η συμμετοχή στο ευρώ φαίνεται πως έχει θολώσει τα μυαλά και των Φιλανδών πολιτικών που επιχειρούν να διατηρήσουν τις αξίες του δυτικού πολιτισμού αναλλοίωτες από τις ορδές των προσφύγων, επαναφέροντας τον θεσμό της μη αμειβόμενης εργασίας, δηλαδή της δουλείας.

Αυτά, μαζί με τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης που επιβάλλει ο Ολάντ και χειροκροτούν ως αναγκαία οι περισσότεροι Γάλλοι πολίτες, θα φέρουν πολύ σύντομα στην εξουσία την Λεπέν στην Γαλλία και τον κάθε ξενόφοβο και ρατσιστή πολιτικό στις άλλες δυτικές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Αυστρία).

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή τους επόμενους μήνες για όποιον από μας συνηθίζει να βολτάρει στους δρόμους. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει το μετεωρολογικό δελτίο και τύπους που θα πέφτουν από τα σύννεφα, ανοίγοντας είτε τα κεφάλια των περαστικών, είτε τρύπες στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Φιλιά από την βασιλευομένη (ακόμα) Εσπερία

Ηλίας.

ΥΓ-1 Κι εδώ έχουν φτάσει οι φήμες πως μανάδες από την πατρίδα ψάχνουν τρόπους να πλασάρουν τις καλλονές κόρες τους σε γιατρούς με υψηλό εισόδημα που ζουν και εργάζονται στην Βρετανία. Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς είναι ήδη παντρεμένοι. Ακούνε τα βράδια στο σπίτι τους παλιά ρεμπέτικα και με πικρία διαπιστώνουν ξανά ότι «στον κόσμο τον σημερινό – κι αυτό το ξέρουν όλοι, η δύναμη στον άνθρωπο είναι στο πορτοφόλι». Το θεληματικό τους πηγούνι και η απολλώνεια κορμάρα δυστυχώς δεν αξίζουν μία. [Χα, χα, χα!]

ΥΓ-2 Οι άλλες, που τις κρατούν οι μανάδες τους παρθένες για τον άρχοντα από την Σουηδία, μάλλον έπαιξαν και έχασαν. Θα πέσουν θύμα της επιτυχίας του Τσακαλώτου κι έτσι είναι πολύ πιθανό να τις προλάβει ο Τσίπρας. Ακριβώς όπως το τραγούδαγε ένας άλλος Βασίλης, χρόνια πριν. «Μπορεί ο γάτος να μην ‘ρθεί, μα θα ‘ρθουν άλλα ζώα».

(Αγαπητέ Ηλία, ήταν μόνο θέμα χρόνου να στραφεί η Ευρώπη στην ακροδεξιά. Βέβαια, πρώτα στράφηκαν στην ακροδεξιά τα δεξιά και τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης. Γιατί ο νεοφιλελευθερισμός στον φασισμό οδηγεί. Όποιος δεν το καταλάβαινε τόσο καιρό, τώρα κάτι θα πρέπει να έχει αρχίσει να παίρνει χαμπάρι. Εμένα μου αρέσει που οι σοσιαλιστές της Ευρώπης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί -με τις απάτες τους και την στροφή τους σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές- οδηγούν τους πολίτες στην ακροδεξιά. Δεν τρελάθηκαν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ούτε έγιναν φασίστες από το ένα βράδυ στο άλλο. Ηλία, το αστείο είναι πως, όταν μιλάει η Λε Πεν -την οποία βέβαια δεν θα ψήφιζα ποτέ-, λέει κάτι συγκεκριμένο. Όταν μιλάει ο Ολάντ, δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο Ολάντ και οι όμοιοί του νομίζουν πως το να δηλώνεις σοσιαλιστής ή αριστερός είναι αρκετό. Δεν είναι. Ηλία, να δεις που σε λίγο θα θεωρείται μοντέρνο και “ευρωπαϊκό” για την Ελλάδα το να έχει ακροδεξιά κυβέρνηση. Και ο απατεώνας Τσίπρας -που πούλησε τους πολίτες- θα νομίζει πως δεν θα έχει καμία ευθύνη για αυτό. Ηλία, η κυβέρνηση της Φινλανδίας εξετάζει την μη αμειβόμενη εργασία για τους πρόσφυγες στους οποίους θα δώσει άσυλο αλλά εξετάζει και το βασικό εισόδημα 800 ευρώ τον μήνα, το οποίο θα είναι αφορολόγητο και θα δίνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της χώρας -και στους πρόσφυγες-, ανεξάρτητα από το αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί και από το εάν εργάζονται ή όχι. Κι εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί, πριν από τριάμισι χρόνια, έγραφα “Επιδόματα για όλους!”. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.