Για το 2015 που φεύγει, για το 2016 που έρχεται

fish dogΤο 2015 δεν ήταν μια καλή χρονιά για εμένα. Από την άλλη, για το μπλογκ ήταν η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα. Έσπασε όλα τα ρεκόρ. Έκανε τρομερό ποδαρικό στο μπλογκ ο Ηλίας από την Βρετανία, οπότε τον καλώ από εδώ να κάνει και φέτος το ποδαρικό –από την Ελβετία που βρίσκεται πια-, ώστε να σπάσει πάλι το ρεκόρ.

Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ένα ακόμα χαρτί του συστήματος, ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε ένας ακόμα πολιτικός απατεώνας, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης είναι πια ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του προτεκτοράτου.

Αυτό το τελευταίο τα λέει όλα. Και για τη χώρα, και για τους πολίτες.

Δεν θέλω να πικράνω κανέναν αλλά –αφού παρέλασαν πια σχεδόν όλα τα κόμματα από την κυβέρνηση- θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.

Δεν έφτασα στο 2015 στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2012, στο κείμενο «ΣΥΡΙΖΑ (Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία)», έγραφα «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες».

Κι αφού το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες, καλό είναι να τους αποφεύγεις όσο μπορείς.

Έχοντας ένα μπλογκ που ξεπέρασε την χρονιά που τελειώνει τους 2,6 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και πλησίασε τα 19 εκατομμύρια page views, ίσως δεν θα έπρεπε να γράφω τέτοια πράγματα, αλλά εγώ δεν κάνω παρέα με τον πρωθυπουργό και τους ολιγάρχες, ούτε με ταΐζει η ΕΡΤ ή ο διευθυντής του Φεστιβάλ, οπότε μπορώ ακόμα να γράφω ελεύθερα αυτά που σκέφτομαι και να μην γλείφω τους αναγνώστες του μπλογκ.

Το 2015 ήταν η χρονιά που μάθαμε πως στην Ελλάδα το Όχι σημαίνει Ναι.

Πια, στην Ελλάδα, το …ισοδύναμο του Όχι είναι το Ναι.

Σε μια χώρα που το Όχι σημαίνει Ναι –και μάλιστα μετά από δημοψήφισμα-, είναι προφανές πως οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους.

Οπότε, δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι αναλύσεις.

Το 2016 θα συμβεί στην Ελλάδα αυτό που οι Έλληνες φοβόντουσαν αλλά, τελικά, θα συμβεί ακριβώς εξαιτίας τους. Και θα πέσουν από τα σύννεφα. Όπως πάντα.

Δυστυχώς, αλλάζουν μόνο οι χρονιές, όχι οι άνθρωποι.

Στη σάπια Ελλάδα που δεν θέλει να αλλάξει και ξεχειλίζει από μίσος, εύχομαι λιγότερη σαπίλα και λιγότερο μίσος. Να εξαλειφθούν αποκλείεται.

Εύχομαι στο τέλος της χρονιάς που ξεκινάει αύριο να είμαστε όλοι καλά. Και το εννοώ με την κανονική σημασία των λέξεων.

Καλή χρονιά!

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.