Εδώ μιλάμε με πράξεις!

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Είδα σήμερα τα καταπληκτικά νέα της δημοκρατικής χώρας του ΝΟΚΙΑ, που λέει ότι θα σκληρύνουν τα μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες, βάζοντάς τους να δουλεύουν αμισθί κλπ.
Σαφώς επηρεασμένη από το διαφωτιστικό πνεύμα των Φινλανδων, προτρέπω την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει και αυτή στις ακόλουθες αλλαγές:

1 Το να δουλεύουν αμισθί το έχουμε παλαιόθεν, μπορούμε κάλλιστα να πάρουμε χρυσό μετάλλιο, θα έπρεπε ήδη να έχουμε καμία δεκαριά.

2 Τους στέλνουμε όλους νόμο Ηλείας. Οποίοι δεν γυρίσουν τρέχοντας στις χώρες τους, δηλαδή όσοι είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να γίνουν σκλάβοι στα φέουδα, δηλώνοντας αιώνια πίστη υποταγή και το πρώτο τους παιδί στον φεουδαρχη -α τους ανώμαλους- περνάνε στην δεύτερη φάση.

3 Εντατική εκπαίδευση με προηγμένες τεχνολογίες -βιντεοκασέτες και προβολέα- με ένα 5ώρο ποτ πουρί του Βαρθολομαίου. Όσοι δεν φύγουν τρέχοντας, περνάνε στην επόμενη φάση.

4 Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, κουλτούρας και ιστορίας από τον Άδωνι. Τα βιβλία θα δίνονται έναντι μικρής αμοιβής : 0.10 λεπτά η σελίδα. Προνομιακή τιμή εάν αγοραστεί όλη η σειρά τόμων, με 0.09999 λεπτά την σελίδα.

Και τέλος, για την επιμόρφωση κουλτούρας, προτείνεται σχήμα Καρρά-Πάολα-Παντελίδη.

Όσοι επιβιώσουν και επιμορφωθουν, θα θεωρούνται άξιοι να μείνουν στην χώρα μας, και θα επαναλαμβάνουν το πρόγραμμα μια φορά τον χρόνο. Για τυχόν απντέιτς.

Την εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος θα την κάνει ομάδα δημοτικών αστυνομικών. Επίλεκτων, βεβαίως βεβαίως.

Όσο για την στέγαση έχουμε, ευτυχώς, τα ευρύχωρα ολυμπιακά μας ακίνητα, σε άψογη κατάσταση.

Οποίοι δεν αντέξουν την σκληρή εκπαίδευση θα νοσηλευτούν στο Ασκληπιείο.

Let the games begin!

Ζηνοβία

(Αγαπητή φίλη, η Φινλανδία δεν είναι πια η χώρα της Nokia. Το κομμάτι της κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανήκει εδώ και δυο χρόνια στην Microsoft. Η κυβέρνηση της Φινλανδίας λέει πως μπορεί να είναι εργασία χωρίς αμοιβή, ώστε να κάνουν κάτι οι πρόσφυγες και να μην αισθάνονται άχρηστοι. Επίσης, η Φινλανδία έχει ανεργία, οπότε πού θα δουλέψουν οι πρόσφυγες; Στην Ελλάδα πια δεν είναι μόνο οι μετανάστες που δεν πληρώνονται αλλά και οι Έλληνες. Για ρωτήστε γύρω σας. Τώρα, με πάνω από 25% ανεργία, οι πρόσφυγες τι δουλειά θα κάνουν στην Ελλάδα; Γι’ αυτό φεύγουν τρέχοντας Έλληνες και πρόσφυγες από την Ελλάδα. Και ειλικρινά, πιστεύουμε πως μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη και να βρουν δουλειές; Μα οι θέσεις εργασίας μειώνονται διαρκώς. Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι με την Φινλανδία, η κυβέρνηση της Φινλανδίας συζητάει να δώσει σε κάθε πολίτη της χώρας βασικό εισόδημα 800 Ευρώ τον μήνα. Αυτό το βασικό εισόδημα θα αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες της χώρας -προφανώς και τους πρόσφυγες που πήραν άσυλο-, θα είναι αφορολόγητο και θα δίνεται ανεξάρτητα από το αν ο άλλος είναι πλούσιος ή φτωχός και από το αν εργάζεται ή αν είναι άνεργος. Εμένα πιάστηκαν τα χέρια μου να γράφω για το ελάχιστο βασικό εισόδημα τα τελευταία χρόνια -το τι βρισίδι έτρωγα που το έγραφα δεν περιγράφεται- αλλά ακόμα και η κυβέρνηση της Αριστεράς υπόσχεται θέσεις εργασίας που ξέρει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν. Οπότε, κι εγώ σταμάτησα να γράφω για αυτό το θέμα -και για άλλα, όπως η ανάγκη Δικαιοσύνης-, γιατί κατάλαβα πως είναι μάταιο. Στην Ηλεία, στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου ανήκει και η Νέα Μανωλάδα, δήμαρχος είναι ένας μετανάστης από τη Συρία. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.