Εν τούτω νίκα(ς)

Πιτσιρίκο, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα του λαοπλάνου είδα όραμα και θέλω να το μοιραστώ.
Είδα ότι παρακολουθούσα στην τηλεόραση -αυτό είναι θαύμα μέσα στο όραμα, γιατί τηλεόραση δεν έχω- τον Τσίπρα να δίνει διάγγελμα.

Εξηγούσε το πώς και το γιατί όσων εξελίχθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Είδε λέει στον ύπνο του το βράδυ του δημοψηφίσματος -δεν ξέρω πότε πρόλαβε και κοιμήθηκε- τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ότι είδε τον Ανδρέα στον ύπνο του ήταν και ο λόγος που έδινε το διάγγελμα ανήμερα της ονομαστική εορτής του μεγάλου ηγέτη.

Εν πάση περιπτώσει, κράταγε ο Ανδρέας στο αριστερό του χέρι – στο δεξί δεν διευκρίνισε τι κρατούσε- ένα σαλάμι αέρος.

Τον πλησίασε και του είπε, προτάσσοντας το σαλάμι, “εν τούτω νίκα” και εξαφανίστηκε.

Ο Τσίπρας, συγκλονισμένος, πετάχτηκε από το κρεβάτι, προκαλώντας τρόμο στην Περιστέρα.

Αφού την καθησύχασε και ηρέμησε και ο ίδιος, καταπιάστηκε με την εξήγηση του ονείρου.

Καθώς, εκτός από βαθιά γνώστης των γραπτών του Χέγκελ, του Μάρξ, του Λένιν και των λοιπών κλασσικών έχει διαβάσει και Φρόυντ, δεν δυσκολεύτηκε να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα του ασυνειδήτου του.

Χωρίς να χάσει χρόνο -και αφού ενημέρωσε τον πνευματικό του- μπήκε στο αεροπλάνο και πήγε στις Βρυξέλλες, όπου ακολουθώντας πιστά το ξεκάθαρο κατ’ αυτόν μήνυμα, συμφώνησε σε σαλαμοποίηση των δυο μνημονίων σε ένα τρίτο μαζί με καρυκεύματα.

Κλείνοντας το διάγγελμα τόνισε ότι η επιλογή του -και κατ’ επέκταση το ασυνείδητό του- επιβεβαιώθηκε, αφού ο ελληνικός λαός τον τίμησε με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές και πως σε ένδειξη ευγνωμοσύνης θα τους κεράσει συμβολικό σαλάμι αφού τους πάρει και τα σώβρακα.

Υ.Γ. Δυστυχώς, πιστεύω ότι, αν βγει και δώσει τέτοια εξήγηση ο Τσίπρας, πολλοί θα την βρουν περισσότερο πιστευτή από το ότι είναι απλά γελοίος και απατεώνας.

Με όλη μου την αγάπη

Κωνσταντίνος

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, νομίζω πως είναι πολύ υγιές που το έχουμε ρίξει στην πλάκα. Δεν παλεύεται αλλιώς η κατάσταση στη χώρα μας. Αν τα πάρουμε στα σοβαρά, οδηγούν στην κατάθλιψη και στα χάπια. Τον Τσίπρα μάλλον δεν τον πιστεύει κανείς πια· δηλαδή είναι φάση “το είπε ο Τσίπρας, οπότε είναι ψέματα”. Το έκαψε ο Τσίπρας το λαδάκι του, πριν καν κλείσει χρόνο στην πρωθυπουργία. Το καλό είναι ότι πια τους ξεπετάμε γρήγορα. Το κακό είναι ότι είναι όλοι για τα μπάζα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.