Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Σε παρακολουθώ εδω και λίγο καιρό, και οφείλω να πω ότι απο τότε που πρωτοδιάβασα τα γραφόμενά σου πήρα τη συνήθεια, ανοίγοντας τον υπολογιστή, να διαβάζω πρωτα τα σχόλια του Πιτσιρικου. Αποφάσισα, όμως, να γράψω κι εγω δυο λόγια, παίρνοντας αφορμή από μια είδηση της Καθημερινής, ότι δηλαδή οι Δικαστές της Ελλάδος -επίτηδες το έβαλα έτσι, και όχι οι Έλληνες δικαστικοί- διαμαρτύρονται, λέει, διότι η Τρόικα ζητάει απο την κυβέρνηση να υποβάλουν και οι Δικαστές μας, όπως όλοι οι Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί, το πόθεν έσχες τους.

Δηλαδή με αλλα λόγια έχουν αγιοποιηθεί και δεν έχει κανείς τους μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει το μέλι;

Έστω, ας το δεχτούμε. Όλοι Άγιοι. Αμ εκείνο το ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ που δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για την κατάργηση του;

Θέλω να μου πειs, η Ζιμπάμπουε έχει Μισθοδικείο;

Απο ποιους αποτελείται; Οι αποφάσεις τους περιορίζονται μόνο στους δικαστικούς, ή το τραίνο έχει ουρά;

Για ψάξε και πες μας. Να σου θυμίσω μόνο ότι το 2009, με απόφασή του, το Μισθοδικείο μοίρασε αναδρομικά -καλα θα κάνεις να καθίσεις- 999 εκατομμύρια ευρώ στους Δικαστές.

Σημείωσε ότι αυτά γίνονταν, όταν ήδη είχαμε μπει για τα καλά στην οικονομική κρίση.

Ο λόγος της ύπαρξης αυτού του “Θεσμού” είναι, λεει, για να είναι ο δικαστής δίκαιος και αδέκαστος μακριά απο υλικούς πειρασμούς.

Έλεγε λοιπόν για να τελειωνω η γιαγιά μου “Παιδάκι μου να θυμάσαι, η ΤΙΜΗ τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει”.

Ραγιάς

(Αγαπητέ φίλε, αυτό που έγραψα περισσότερο τα τελευταία χρόνια είναι πως στη χώρα μας πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Έγραψα άπειρες φορές πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη η χώρα μας δεν έχει καμία ελπίδα. Σταμάτησα να το γράφω αφενός γιατί δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα και αφετέρου επειδή αντιλαμβάνομαι πως δεν μπορεί η χώρα να είναι εντελώς εξαρτημένη και να είναι η Δικαιοσύνη ανεξάρτητη. Επίσης, μια δικαστίνα -που τυχαίνει να γνωρίζω- μου εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, πώς ελέγχονται οι δικαστές από τους μαφιόζους-ολιγάρχες, και πως καλό είναι να μην ανακατεύεται κάποιος σε αυτά τα θέματα, αν δεν θέλει να τον βρουν πεταμένο στο χαντάκι. Οπότε, δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα. Όλοι ξέρουμε πια τι συμβαίνει. Και στην Δικαιοσύνη, και παντού αλλού. Και δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα. Είναι ολοφάνερο πια. Χρόνια πολλά. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.