Κου-Κου

kokkina-daneia​Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Μπορώ να πω ότι ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε τεράστιες στιγμές -εννοείται πως είναι τίγκα στον σαρκασμό η πρόταση αυτή.
Ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα “κόκκινα δάνεια” έιναι ουσιαστικά το πρώτο φιλί της ελληνικής κοινωνίας με τους μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών.

Επίσης, μέσα στη συμφωνία που έγινε με τους δανειστές, θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα αγοράς των κόκκινων δανείων από εισπρακτικές εταιρείες.

Επειδή άρχισα να κουράζομαι να γράφω ενημερωτικά δελτία, θα το πω πιο απλά: κου-κου.

Η δε περίφημη προστασία της πρώτης κατοικίας έχει παράταση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, την μέρα που ο Αλέξης θα πάει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για μια οριστική λύση όσον αφορά τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια, εννοούν στεγαστικά κτλ.

Νομίζω όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί την 16η Φεβρουαρίου.

Και νομίζω πως είναι ξεκάθαρο γιατί το ΣτΕ αποφάσισε μόλις σήμερα να μειώσει εκείνο τις αντικειμενικές αξίες και δεν το έκανε πριν τον ΕΝΦΙΑ ή οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία 6 χρόνια, που το κάνανε οι κυβερνήσεις (ανά 2 χρόνια).

Βέβαια, λένε πως η μείωση επηρεάζει την κυβέρνηση και τις εισπράξεις φόρων που σχετίζονται με την οικία, αλλά μην αγχώνεστε, θα μας τα πάρουν πάλι από αλλού.

Ούτως ή άλλως, δεν κατάλαβα γιατί αγχώνονται πια οι κυβερνήσεις για δικαστικές αποφάσεις, όταν καθημερινά καταπατούν Σύνταγμα και νόμους.

Για άλλους λόγους συμβαίνουν με αυτή τη σειρά τα γεγονότα, προς εσωτερική κατανάλωση, για να προετοιμαστεί ο ασθενής για την επέμβαση αφαίρεσης.

Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε που οι ‘Ελληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους.

Βρε μας αγαπούν τόσο οι δανειστές που θα μας βγάλουν αυτοί ή πιστεύετε πως θα ρίξουν νερό στο τρίτο μνημόνιο που μιλάει ξεκάθαρα για άρση των πλειστηριασμών;

Γιατί, αν το πιστεύετε, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά κι εγώ χάνω τον καιρό μου.

Κατά τη γνώμη μου, η μείωση των αντικειμενικών αξιών είναι η συνέχεια της καταστροφικής εσωτερικής υποτίμησης που έχει απώτερο σκοπό -δεν είναι δα και μυστικό- την ανακατανομή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας στους δανειστές της.

Νομίζετε ότι τους νοιάζουν τα ληξιπρόθεσμα και οι τρύπες στα δημόσια ταμεία;

Αλλάζουν προς το χειρότερο την ρύθμιση των 100 δόσεων, άλλη μια κόκκινη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, σπρώχνοντας ουσιαστικά χιλιάδες οφειλέτες στην αναγκαστική στάση πληρωμών, δηλαδή είναι 100% σίγουρο πως θα αυξηθούν και άλλο τα ληξιπρόθεσμα μόνο και μόνο από αυτή την αλλαγή.

Αλλά δεν τους νοιάζει, αυτό ήθελαν, να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας όταν θα έρθουν για το σπίτι σας.

Μειώνουν, λοιπόν, συνεχώς τις συντάξεις και τους μισθούς και αυξάνουν τους φόρους, έχοντας υπερχρεώσει χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο Μένανδρος έλεγε τον 4ο αιώνα π.Χ., “τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί”.

Να το πω και αλλιώς: ξανά κου-κου.

Μπροστά στα μάτια μας συντελούνται όλα και αυτό είναι κυριολεκτικά επίδειξη ισχύος, μας λένε κατάμουτρα πως είμαστε αναλώσιμοι.

Καταλαβαίνεις πως η χώρα είναι ένα βήμα από το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, όταν βλέπεις μνημονιακούς να ωρύονται για το Τρίτο Μνημόνιο και αντιμνημονιακούς να το υπερασπίζονται.

Χέστηκα και για το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον κινείται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.

Μέτρα, λένε, ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Πώς και δεν το σκαρφίστηκαν αυτό ποτέ οι ναζί;

Παράλληλα με την γενοκτονία, να έβαζαν ένα παράλληλο πρόγραμμα, πχ δωρεάν γεύμα στα σχολεία για όλους τους Εβραίους.
Δείτε να μαθαίνετε γατάκια.

Συγχωράτε με, αριστεροί σωτήρες, αλλά ότι μέτρο και αν πάρετε δεν νομίζω ότι θα ανακουφίσει τον νεοάστεγο των μαζικών πλειστηριασμών, τον νεόπτωχο των μεγάλων μειώσεων στις συντάξεις και την περαιτέρω αύξηση των φόρων, τον οικονομικό μετανάστη που θα τραγουδάει “Αχ Ελλάδα σε μισώ” από το Σικάγο.

Και τέλος, χαρίζετε τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού σε γραφειοκράτες καραγκιόζηδες, ουσιαστικά ξεπουλάτε όλη τη χώρα, οπότε να πάτε να αυτωθείτε κι εσείς και τα παράλληλα προγράμματα σας.

Εδώ χειροκροτάτε όλοι εσείς οι από κάτω και να θυμάστε πως όλα αυτά που έρχονται τα φέρατε κι εσείς.

Στο άκουσμα και μόνο μιας αντιδραστικής πολιτικής, βγάζατε σπυράκια.

Στο άκουσμα της λέξης “ρήξη”, παίρνατε παραμάσχαλα την καραμπίνα να εκτελέσετε αυτόν που το είπε.

Κωλώσατε το 2012, κωλώσατε το 2015, και τώρα πια είναι αργά.

‘Ολα αυτά που σας είπαν ότι θα πάθετε αν δεν συναινέσετε στη λιτότητα κτλ, τα παθαίνετε με το παραπάνω.

Παθαίνετε μέσα στο ευρώ όλα αυτά που θα παθαίνατε εκτός ευρώ.

Το Μάρτιο του 2012 κύκλοι έλεγαν πως, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ τότε θα μειωθεί το ΑΕΠ της 10% τον πρώτο χρόνο, όπως έλεγαν για την Ισλανδία ότι θα πέσουν λιμοί και καταποντισμοί και θα χάσει το 30% σε 12 μήνες, κάτι που δεν έγινε· μα, γιατί, αφού δεν λένε ψέμματα ποτέ οι τοκογλύφοι;

Συγχαρητήρια που τρομάξατε από τα ψευτοσενάρια, από το 2012 μέχρι σήμερα το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε περίπου 18%, ενώ συνολικά η ύφεση ξεπερνάει το 27-28% από το 2008 και υποχώρησε άλλο 1% μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Το δε χρέος προς τη δόξα τραβά.

Εγώ και αρκετοί άλλοι παλεύουμε καθημερινά ή -για να μην λέω ψέμματα- όσο πιο συχνά μπορούμε, αλλά έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε και οι κουρασμένοι στο τέλος χάνουν τη μάχη, ενώ οι αναρχικοί και όποιοι άλλοι αντισταθούν στους πλειστηριασμούς, θα παίξουν κάμποσο ξύλο, όπως στην Ισπανία, και μετά θα κουραστούν και αυτοί να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια από τις τράπεζες.

Αν θέλετε να μην πνιγείτε, αρχίστε να κολυμπάτε προς την ακτή, γιατί δεν θα σας πετάξει κανένας σωσίβιο, ούτε θα σας πάρει από το χέρι.

Θα σωθείτε μόνοι σας ή θα πνιγείτε μόνοι σας και ναι, είναι τόσο κυνικό.

Χωρίς ενιαίο μέτωπο και μαζική συμμετοχή, είναι γνωστό αυτό από την αρχή της κρίσης, είμαστε καταδικασμένοι.

Και δεν μιλάω τόσο για τις διαδηλώσεις, που δεν μπορούν να αποφέρουν κάτι πλέον, όσο για κάποια μέτρα που πρέπει να πάρει η κοινωνία, που επίσης είναι γνωστά από την αρχή της κρίσης, όλοι μαζί και όχι ο καθένας την πάρτη του και τα… ζα του.

Βέβαια, ο Νίτσε έλεγε κάποτε: “Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα.”

Η ελληνική κοινωνία κοίταξε για πολλά χρόνια την άβυσσο και τώρα θα την φάει το μαύρο σκοτάδι.

‘Ολα τα χρόνια χαμένα σε βλακείες και τα μυαλά μας έγιναν πολτός.

Αυτό εξάλλου ήταν το σχέδιο, η μετατροπή των πολιτών σε χαζά, άβουλα ανθρωπάκια που θα κάτσουν σε μια γωνιά και θα βλέπουν να τους κλέβουν τη ζωή μέσα από τα χέρια τους.

Επίσης ο Νίτσε έλεγε: “Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή.”

Λυπάμαι, δεν ήθελα να το πω ποτέ ως τώρα, αλλά νομίζω πως αρχίσαμε να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, όποιος μπορεί να φύγει ας το κάνει, η δικιά μου συμβουλή είναι αυτή.

Να κάτσει εδώ να κάνει τι;

Δεν είναι τόσο τα μέτρα και τα μνημόνια, όσο η γενικότερη αφασία που επικρατεί, αυτή που τελικά σε διώχνει.

Και ο άτιμος ο Θουκυδίδης ήταν ξεκάθαρος: ή θα είσαι ελεύθερος ή φρόνιμος, και τα δυο μαζί δεν γίνονται.

Διαλέξαμε να είμαστε φρόνιμοι και δεν μπορώ παρά να το σεβαστώ.

Εκτός αν… εκτός αν…. καλά είπαμε, δεν θα κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Δυστυχώς, όλα εδώ πληρώνονται…

Δεν ξέρω τι άλλο περιμένουμε, να μας πουν “ελαφρύ να είναι το χώμα που σας σκεπάζει”;

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του πέτυχαν την αποστολή τους που δεν ήταν άλλη από το να περάσουν το Τρίτο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Και τώρα έρχεται κυβέρνηση συνεργασίας. Όλα σύμφωνα με το πρόγραμμά τους και το σχέδιό τους. Όσο για τους Έλληνες που πίστεψαν τον Τσίπρα, τον Σαμαρά πιο πριν, και τον Παπανδρέου νωρίτερα, περαστικά τους. Στις 12 Ιανουαρίου του 2015, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έγραφα πως θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί “υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και αριστερά του να είναι μόνο η έρημος”. Να, η έρημος. Μέσα στη Βουλή που περνάνε με μεγάλη ευκολία -και χωρίς καμία αντίδραση- όλα αυτά που αναφέρεις. Άρη, οι περισσότεροι Έλληνες ασχολούνται ακόμα με τις βίζιτες της τηλεόρασης. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι λούμπεν. Θέλουν Άδωνι και Λάκη. Οπότε, μην σκας και ιδιαίτερα. Ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του. Οι ευκαιρίες υπήρξαν. Οι Έλληνες μετρήθηκαν και βρέθηκαν πολύ λίγοι. Να μην φοβόμαστε την αλήθεια. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.