Λεκάνη ήταν τελικά ο Θρόνος του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες

mikinesΑπογοήτευση έχει προκαλέσει στους Έλληνες η αποκάλυψη αρχαιολόγου πως το εύρημα στις Μυκήνες δεν είναι ο Θρόνος του Αγαμέμνονα -όπως νόμιζαν- αλλά μια λεκάνη.

Δεν είναι γνωστό αν στην λεκάνη θρονιαζόταν ο Αγαμουμέμνονας ή η Κλυταιμουνήστρα.

Οπωσδήποτε, έχει μεγάλη διαφορά αν στην λεκάνη θρονιαζόταν ο Αγαμουμέμνονας και η Κλυταιμουνήστρα ή ένας απλός Μυκηνιάτης, αν και οι Μυκήνες ήταν η Μύκονος της εποχής και οι Ατρείδες ήταν μέλη του διεθνούς τζετ σετ.

Στα θετικά των ανασκαφών στις Μυκήνες είναι πως ο Αγαμουμέμνονας ήταν straight, ενώ τον τάφο της Αμφίπολης τον έκανε παραγγελιά ο Μέγας Αλέξανδρος για τον γκόμενό του, τον Ηφαιστίωνα, οπότε μας ντροπιάζει στο εξωτερικό, αφού θα μας περνούν οι ξένοι για ντιγκιντάγκες.

Οι αρχαιολόγοι δεν απογοητεύονται από τον θρόνο που ήταν τελικά λεκάνη, αφού δίπλα ακριβώς βρήκαν ένα μπιντέ, ο οποίος μάλλον ανήκει στην Ιφιγένεια Εναυλίδη.

Η Ιφιγένεια Εναυλίδη ήταν κόρη του Αγαμουμνένονα και της Κλυταιμουνήστρας και πήρε το επίθετό της από τον άνδρα της, τον Εναυλίδη, αφού μέχρι τότε έκανε καριέρα μόνο με το μικρό της όνομα, σαν Κύπρια τραγουδίστρια.

Αν ο μπιντές ανήκει τελικά στην Ιφιγένεια Εναυλίδη, εκατοντάδες εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν τις Μυκήνες για να τον θαυμάσουν, με αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να γίνει Ντουμπάι.

Αν μάλιστα η χέστρα που βρέθηκε δίπλα στον μπιντέ της Ιφιγένειας Εναυλίδη ανήκει στον Ορέστη, η Ελλάδα έχει λύσει το οικονομικό της πρόβλημα για τα επόμενα 300 χρόνια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.