Ο τηλεφωνικός διάλογος Τσίπρα-Καραμανλή

tsipras karamanlisΦωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η αποκάλυψη πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής μίλησαν στο τηλέφωνο τον περασμένο Ιούλιο, γιατί όλοι νόμιζαν πως οι δυο άνδρες ήταν τσακωμένοι και δεν μιλιόσαντε, αν και αγαπιόσαντε.

Αρχικά, όλοι σκέφτηκαν πως ήταν λογικό ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή και να τον συμβουλευτεί, αφού ο Καραμανλής ήταν πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός και επί των ημερών του το χρέος διπλασιάστηκε αλλά αυτός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε πως ο Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον ρωτήσει αν είναι ωραία στη Μουτσούνα της Νάξου και αν έχει καλά εστιατόρια με κοψίδια, γιατί σκεφτόταν να πάει διακοπές τον Αύγουστο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κώστα Καραμανλή πως είναι σούπερ στη Μουτσούνα και πως έχει και άνθρωπο να φιλοξενήσει αυτόν, την Νατάσα και τα παιδιά, γιατί ο ίδιος δεν επρόκειτο να πάει, οπότε να μην μείνουν και οι άνθρωποι στη Μουτσούνα χωρίς μουσαφιραίους.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή είπαν πως ο Καραμανλής τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του είπε να σκάψει κάνα τούνελ κάτω από το Μαξίμου για να διαφύγει, αφού η ταράτσα θα ελέγχεται από τους ιπτάμενους αναρχικούς και δεν θα μπορεί να προσγειωθεί το ελικόπτερο.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού είπαν ακόμα πως ο Κώστας Καραμανλής είπε στον Αλέξη Τσίπρα “η χώρα βυθίζεται. Πρέπει να κάνεις το καθήκον σου.”.

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, οπότε αυτοί έδωσαν στην δημοσιότητα ένα απόσπασμα από την ηχογραφημένη συνομιλία των δυο ανδρών:

-Έλα, Κώστα, πώς πάει;
-Καλά, Αλέξη μου, η Νατάσα έχει κονδυλώματα και με κόλλησε κι εμένα. Εσύ πώς πας;
-Κώστα, δεν ξέρω τι να κάνω.
-Αλέξη, η χώρα βυθίζεται. Πρέπει να κάνεις το καθήκον σου.
-Δηλαδή τι να κάνω;
-Κάνε ό,τι έκανα κι εγώ.
-Να διπλασιάσω το χρέος και μετά να κάνω εκλογές για να τις κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και εγώ μετά να κάνω το βαρύ πεπόνι για έξι χρόνια και να μη λέω λέξη;
-Αυτό είχα κάνει εγώ;
-Ναι.
-Κοίτα να δεις που νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι άλλο. Ξεχνάω, ρε φίλε.
-Κώστα, μπορείς να μου πεις τι θα κάνω;
-Τι να σου πω, ρε Αλέξη, φαγώθηκες κι εσύ να γίνεις πρωθυπουργός.
-Ναι, ρε Κώστα, πώς την πάτησα έτσι;
-Έλα που δεν ήθελες! Κρα έκανε ο κώλος σου.
-Κώστα, μπορείς να μου πεις τι θα κάνω τώρα;
-Λοιπόν, ψήφισε το Μνημόνιο και δεν τρέχει κάστανο.
-Και τι θα πω στο λαό;
-Ποιο λαό, μωρέ μαλάκα, αυτοί είναι ζώα.
-Ωραία, τι θα πω στα ζώα;
-Στα ζώα θα δώσεις σανό. Πες ότι εσύ δεν ήθελες να υπογράψεις Μνημόνιο και πως το έκανες για το καλό της χώρας. Πες πως σε πίεσαν οι Γερμανοί που είναι αδίστακτοι.
-Και θα πιάσει;
-Φυσικά, θα πιάσει. Πάντα πιάνει.
-Και μετά;
-Μετά, κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο και θα τις κερδίσεις αέρα.
-Είσαι σίγουρος πως θα με ψηφίσουν;
-Ναι, ρε, αφού είναι χάπατα.
-Χάπατα, ε;
-Ναι, ρε Αλέξη, αν δεν ήταν χάπατα, εσένα και εμένα θα ψήφιζαν;
-Σωστό κι αυτό.
-Άντε γεια τώρα, γιατί τα κονδυλώματα μου έχουν ανοίξει την όρεξη.
-Γεια σου, Κώστα. Σε ευχαριστώ.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μόνο μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.