Πυροτεχνήματα

fireworksΣτην γερμανική πόλη Άρνσμπεργκ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση πυροτεχνημάτων στους πρόσφυγες για την Πρωτοχρονιά, επειδή τα πυροτεχνήματα θα μπορούσαν να ξυπνήσουν μνήμες από τις εμπόλεμες ζώνες και να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα στους ανθρώπους που είναι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης, η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης κάλεσε τους κατοίκους να σκεφτούν το ενδεχόμενο να μην ρίξουν φέτος πυροτεχνήματα για τους ίδιους λόγους.

Αυτή η είδηση μου μεταφέρθηκε από έναν φίλο ως εξής: “Η Γερμανία απαγόρευσε φέτος τα πυροτεχνήματα, για να μην τρομάξουν οι πρόσφυγες”. Εντάξει, αυτός ο φίλος είναι φιλελές αλλά γνωριζόμαστε από παιδιά, οπότε τον ανέχομαι ακόμα.

Πάντως, σε αυτή την είδηση βλέπουμε όλη την υποκρισία της Ευρώπης.

Από τη μία, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν πολέμους που αναγκάζουν τους πολίτες αυτών των χωρών -όσους δεν σκοτώνονται τουλάχιστον- να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, και από την άλλη νοιάζονται για την ψυχική τους υγεία που μπορεί να διαταραχτεί από τα πυροτεχνήματα.

Από τη μία, απαγορεύεται να φύγει ο φράχτης του Έβρου -με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν πνιγεί και δεκάδες άλλοι να πνίγονται καθημερινά-, και από την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δείχνουν στοργή στους πρόσφυγες και τους στέλνουν και ψυχολόγους.

Καλέ, τι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι αυτοί;

Της σημερινής υποκριτικής Ευρώπης της αξίζει διάλυση και πείνα. Και πανούκλα.

Όχι τίποτα άλλο αλλά η βλακεία έχει νομιμοποιηθεί, και, όταν γράφεις το προφανές -αυτό που βγάζει μάτι-, θεωρείσαι και εκκεντρικός. Κακώς, γιατί στην Ευρώπη έζησαν εξαιρετικά σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Με την ευκαιρία, θέλω να ενημερώσω πως εμένα μου προκαλεί ψυχικό τραύμα το γεγονός ότι κυκλοφορούν Πόρσε στους δρόμους.

Εγώ δεν μπορώ να αγοράσω Πόρσε, οπότε, κάθε φορά που βλέπω μια Πόρσε, ξεσπάω σε κλάματα.

Ζητάω λοιπόν να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Πόρσε, για να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία.

Σε αυτόν τον φιλελέ φίλο μου, προκαλούν ψυχικά τραύματα οι πρόσφυγες.

Δεν μπορεί να τους βλέπει, γιατί του χαλάνε το εορταστικό κλίμα των ημερών και δεν μπορεί να χαρεί.

Πώς να γιορτάσεις φαντασμαγορικά και πολυτελέστατα την αλλαγή του νέου χρόνου με τόσους δυστυχισμένους τριγύρω;

Πολλή προσφυγιά, ρε παιδί μου. Πολλή μετανάστευση.

Κρύψτε τους πρόσφυγες για λίγο να ανοίξουμε τις σαμπάνιες, και τους βγάζετε ξανά μετά.

Καλή χρονιά!

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.