Το τρένο της μεγάλης φυγής

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Όπως περιγράφεις σε άπειρα κείμενα σου, η κατάσταση είναι δραματική και το 2016 θα χειροτερέψει απείρως. Λίγα στοιχεία απλά θα αναφέρω, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, και μόνο το ΙΚΑ θα έχει πάνω από 2 δισ. έλλειμμα.

Βέβαια, για τις συντάξεις έχω γράψει “Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις”.

Η ανεργία θα εκτοξευτεί σε δραματικά ύψη, καθώς σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕ κάθε μέρα κλείνουν 90 επιχειρήσεις, ενώ τα χρέη των νοικοκυριών είναι απίστευτα, αφού, σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, περίπου 1 στα δύο νοικοκυριά έχει χρέη που ξεπερνούν τις 200.000€.

Μέσα σε όλα αυτά γίνεται και το απόλυτο ξεπούλημα των πάντων από τη δεύτερη φορά αριστερά, από τα κόκκινα δάνεια μέχρι το σύνολο του δημοσίου πλούτου.

Εσύ φυσικά αναρωτιέσαι “Τι περιμένουμε επιτέλους”, ενώ και εγώ κάποτε έγραψα “Αδέρφια αμυνθείτε“.

Τζίφος. Νιρβάνα.

Ο κόσμος, όπως και πολλοί επώνυμοι πρώην αντιμνημονιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κλπ, όλα αυτά και τα στηρίζει και τα αντέχει ακόμη.

Βέβαια, όταν θα τελειώσουν οι οικονομίες και όταν σταματήσουν να πληρώνονται οι συντάξεις, τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Θα είναι βέβαια αργά, γιατί η χώρα, εκτός από χρεοκοπία και πτώχευση, θα αντιμετωπίσει τεράστιο διχασμό και εθνικές περιπέτειες.

Δεν ξέρω αν αυτά μπορούν να αποτραπούν πλέον.

Δεν ξέρω και ποιός θα τα αποτρέψει.

Πάμε με φόρα στον τοίχο.

Το τρένο της μεγάλης φυγής.

Φιλικά

Σολων

(Αγαπητέ φίλε, η κατάσταση είναι όπως την περιγράφεις. Για μια ακόμα φορά, να γράψω πως τα έχω επισημάνει εκατοντάδες φορές όλα αυτά. Τα κείμενα είναι εδώ στο μπλογκ. Όποιος θέλει, τα διαβάζει. Τώρα, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω. Επίσης, δεν έχω και τίποτα να χάσω. Ούτε σπίτι έχω, ούτε αυτοκίνητο, ούτε χρήματα, τίποτα. Είμαι σε ιδανική θέση σε σχέση με αυτούς που τα χάνουν όλα. Οπότε, θα απολαύσω την όμορφη κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.