Δεν υπάρχουν

Αγαπητέ Πιτσιρίκο και συμπατριώτες,
Παρακολουθώντας την κατάσταση, απο το κακό στο χειρότερο, της χώρας μας καθημερινά , νοιώθω τρομερά υπεύθυνη και εγώ για αυτό που συμβαίνει σε όλους μας.
Θέλω να εξηγήσω τι εννοώ ακόμη και αν σε κάποιους φανεί γελοίο.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες θεωρίες για τον κόσμο στον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια, και μια απο αυτές υποστηρίζει ότι, για να συνεχίσει να υφίσταται αυτός ο εικονικός κόσμος, χρειάζεται πάντα τους λεγόμενους παρατηρητές.

Αν λοιπόν κάποια μέρα έφευγε και ο τελευταίος παρατηρητής απο την γή και τον κόσμο μας, αυτός ο κόσμος θα κατέρρεε και θα έπαυε να υπάρχει.

Πιθανόν, αν διάβασες μέχρι αυτό το σημείο, να σκέφτηκες ότι είμαι παλαβή. Πιθανόν να έχεις δίκιο.

Όμως, αν πάρουμε αυτή την υπόθεση σαν μια διαφορετική αλήθεια απο αυτή που ξέρουμε, τότε όλοι εμείς που παρατηρούμε καθημερινά όλους αυτούς που κυβερνούν την χώρα είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που βιώνουμε.

Αντί να επικεντρωνόμαστε καθημερινά στην κάθε ηλιθιότητα που λένε ή κάνουν, μήπως θα εξυπηρετούσαμε καλύτερα την ζωή μας απλά αγνοώντας την υπαρξή τους;

Αν υπήρχε έστω και μια μέρα που δεν τους ακούγαμε-βλέπαμε-διαβάζαμε, όλους αυτούς, τότε αυτόματα θα έπαυαν να υπάρχουν, διότι εμείς τους συντηρούμε συμμετέχοντας.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, και όσο αυτό δεν το καταλαβαίνουμε θα συμβαίνουν όλο και χειρότερα, αφού στην πραγματικότητα μόνο τα χειρότερα περιμένουμε.

Ακούγεται παλαβό αλλά αξίζει τον κόπο να το σκεφτείτε.

Στην Πατρίδα φιλιά

Π.Δ

(Αγαπητή φίλη, ο καλύτερος τρόπος για να τους δείξουμε πως δεν υπάρχουν είναι να κάνουμε στάση πληρωμών. Δεν μπορείς να πληρώνεις κάποιον που δεν υπάρχει. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.