Κολυμπώντας στο ψέμα

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Ο κ. Ιούλιος Συναδινός, γενικός γραμματέας αθλητισμού εδώ και περίπου δέκα μήνες, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη. Ανάμεσα στα διάφορα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε, απάντησε σε ερώτηση για τα κολυμβητήρια και σχετικά με τον τραυματισμό του αθλητή Φαφαλή.

Μια μικρή παρένθεση εδώ. Ο Φαφαλής -ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας στις καταδύσεις- τραυματίστηκε το καλοκαίρι του ΄14 στην μέση, κατά την διάρκεια προπόνησης στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά.

Αφού το ζήτημα πήρε διαστάσεις, οι ομάδες μεταφέρθηκαν στο ΟΑΚΑ για προπονήσεις και τελικά ο Φαφαλής αποφάσισε να σταματήσει την ενασχόλησή του με το άθλημα. Κλείνει η παρένθεση.

Στην απάντηση του, ο κ. Συναδινός, λοιπόν, αναφέρει ότι ο Άγιος Κοσμάς αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Μέχρι τότε λειτουργούσε χωρίς άδεια. Υποθέτω ότι οι αθλητές προπονούνταν με δική τους ευθύνη και θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοί;

Επίσης, το ότι ο κ. ΓΓΑ αδειοδότησε τον Άγιο Κοσμά δεν έκανε καμία διαφορά αφού το καταδυτήριο παραμένει κλειστό. Οι αθλητές προπονούνται ακόμα και σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Τώρα, όσον αφορά το ΟΑΚΑ -που κατά τα λεγόμενα του δεν έχει άδεια- αφού δεν την υπέγραψε- διότι <<...υπήρχαν παρατηρήσεις από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για ζητήματα ασφάλειας.>>, να τον ενημερώσω ότι προπονούνται αθλητές, ακόμα και αν δεν έχει υπογράψει την άδεια.

Σκέψου πόσοι αθλητές μετακινούνται από την μία άκρη της Αθήνας στην άλλη, αφού το μεν αδειοδοτημένο καταδυτήριο παραμένει κλειστό, το δε μη αδειοδοτημένο χρησιμοποιείται.

Και όλα αυτά για 10, 20 και 30 χιλιάδες ευρώ.

Παράνοια. Αυτά, ειπώθηκαν σε μια συνέντευξη που ο δημοσιογράφος (;) τον εξήρε διότι έχει εικόνα λεπτομερή εικόνα όλων των κολυμβητηρίων στην Ελλάδα.

Μπουρδολογίες σε όλες τις βαθμίδες και σε όλα τα επίπεδα.

Και ενώ ο Άγιος Κοσμάς παραμένει κλειστός και τον ετοιμάζουν για να βγεί στο σφυρί, ο πρώην πρόεδρος του κέντρου που καταχράστηκε σχεδόν 1 εκ. ευρώ, επικαλέσθηκε στο δικαστήριο ψυχική ασθένεια.

Γιατί; Γιατί ήταν εθισμένος στον τζόγο και έπαιζε στο καζίνο.

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. 1. Αν αναρωτιέσαι γιατί στα γράφω όλα αυτά, είναι απλά, όπως ήδη ξέρεις, για προσωπική εκτόνωση.
Υ.Γ. 2. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά στην νέα σου πατρίδα και να σε υποδέχτηκαν με αγκαλιές και φιλιά οι Κύπριοι αδελφοί.
Υ.Γ. 3. Καλή επιτυχία στον Πάνο και στον Ανδρέα.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, δεν μου είναι εύκολο να παρακολουθώ τα προβλήματα της Ελλάδας από τόσο μακριά -πάντα ήθελα να το γράψω αυτό. Πάντως, έχω την εντύπωση πως ο Φαφαλής συνεχίζει να αγωνίζεται. Νομίζω πως οι Έλληνες αθλητές θα μπορούσαν να έρθουν εδώ στην Κύπρο να προπονηθούν, γιατί, αν μείνουν στην Ελλάδα, μπορεί να τους πουλήσουν μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος για προπόνηση. Έχει και άπλα. Και δεν έχει και πολλούς Ελλαδίτες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.