Μάνα τα έμαθες; Μας βγάζουν από την Σένγκεν!

refΓειά σου Πιτσιρίκο. Από ό,τι μαθαίνω, οι Ευρωπαίοι μας απειλούν ξανά πως, αν δεν συμμορφωθούμε, θα μας πετάξουν έξω από την Σένγκεν. Μέσα σε 3 μήνες, η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπους αποτελεσματικούς, προκειμένου να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της και να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου και την Ευρώπη. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Οι Έλληνες –για μία ακόμα φορά– δεν κάνουν εκείνο που θα έπρεπε να κάνουνε. Έτσι λένε.

Αυτό που δεν λένε, είναι πως η μόνη εναλλακτική που έχει το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό της χώρας, όταν βρει μια σάπια βάρκα φορτωμένη με 100 πρόσφυγες –άντρες, γυναίκες και παιδιά–, είναι να την εμβολίσει ή να την βυθίσει· ιδίως, αν οι πρόσφυγες αρνηθούν να επιστρέψουν πίσω στα τουρκικά παράλια.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν σκληρή άμυνα ζώνης με περισσότερους νεκρούς στην θάλασσα του Αιγαίου.

Θέλουν όμως και τα χέρια τους καθαρά. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει.

Αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε χιούμορ, θα έβγαζε όλα τα πολεμικά να περιπολούν στο Αιγαίο και ταυτόχρονα θα άνοιγε τα σύνορα στον Έβρο. Διάπλατα!

Η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει χθες από την ΕΕ.

Γαμήστε μας πια με την Σένγκεν.

Πάρτε στην μάπα όλες τις συνθήκες σας κι αδειάστε μας την γωνιά.

Έτσι κι αλλιώς χαμένοι για χαμένοι είμαστε. Και οι μέρες της “ένωσης” μετρημένες είναι κι αυτές.

Το παραπάνω σενάριο θα έπαιζε γερά αν η χώρα δεν είχε δημιουργηθεί ως προτεκτοράτο και αν δεν ζούσε ως τέτοιο όλα τα χρόνια που ακολούθησαν την «ανεξαρτησίας» της.

Η χώρα, όμως, είναι αυτή που είναι. Το ίδιο και οι κάτοικοι της.

Όμως, καμιά φορά η τσούλα η Ιστορία ξυπνά με περίεργα κέφια και φτάνει γρήγορα στην στιγμή της κορύφωσης.

Εκεί όπου γίνονται όλα … πουτάνα.

Μετά συνήθως εμφανίζονται οι αναλυτές, για να “ερμηνεύσουν” εκείνο που ποτέ τους δεν πρόβλεψαν.

ΥΓ Το κείμενο σου για το Εθνικό Θέατρο, μπορεί και να σου φέρει κανέναν «αυτόκλητο» εισαγγελέα. Θα είχε πάντως πλάκα να συμβεί κι αυτό με μια «αριστερή» κυβέρνηση. Βέβαια, πολλοί μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Ντάριο Φο, είχαν ασχοληθεί με τους «τρομοκράτες», βάζοντας στο στόμα τους λόγια επαναστατικά, χωρίς να απαιτηθεί η παραδειγματική τους τιμωρία. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Θα μείνει στο κελί του ο τυφλός πια Σάββας Ξηρός μέχρι τον θάνατό του, δεν θα δουν όμως ποτέ ούτε καν την πόρτα του δικαστηρίου τύποι σαν τον ΓΑΠ, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και φυσικά τον Τσίπρα. Όλοι αυτοί που διέλυσαν και διέσυραν τον τόπο, την ιστορία, το μέλλον των παιδιών. Όλοι αυτοί θα μείνουν απέξω να οργανώνουν τις παραστάσεις του δικού τους Εθνικού Θεάτρου με χιλιάδες ψηφοφόρους-πελάτες να γεμίζουν τις πλατείες και να χειροκροτούν. Μεταξύ των παραστάσεων, γεμάτοι απορία, θα αναρωτιούνται γιατί δεν προχωράει η γαμημένη η ζωή. Μάλλον κάποιοι την κρατούν κολλημένη πίσω. Ποιοι να είναι αυτοί άραγε;

Φιλιά από την Εαπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, η σοφή μου κουκουβάγια μου είπε πως το καπάκι από το καζάνι είναι έτοιμο να εκτοξευτεί και να φτάσει στο διάστημα. Εντάξει, κι εγώ κάτι είχα καταλάβει από μόνος μου. Άσε τους να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Ξέρεις πόσοι έκαναν σχέδια, πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος; Πολλοί. Πάρα πολλοί. Και γέμισαν τα νεκροταφεία και οι ομαδικοί τάφοι από ανθρώπους με πολλά σχέδια. Ηλία, μην κουράζεσαι άλλο με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν τους επιτρέπεται να πάρουν καμία απόφαση μόνοι τους. Κι αυτό το έχουν ήδη πάρει απόφαση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.