Ο Ηλίας από την Ελβετία έβγαλε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Μεϊμαράκη

meimarakis_voulgarakisΦίλε Πιτσιρίκο,
Ευτυχώς που οι σοφοί ψηφοφόροι της ΝΔ δεν εξέλεξαν τον γουρλομάτη Κυριάκο –παιδί της Siemens και του Terry Gold– για πρόεδρο του κόμματος και προτίμησαν τον «σοβαρό και έντιμο αγωνιστή» Μεϊμαντράκη.

Σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες, εκτός από τον ραγιαδισμό και την αλλεργία σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που εντάσσεται στα πλαίσια της λογικής και της δημοκρατίας, έχουν αντικειμενικά κι ένα μικρό ελαφρυντικό για το χάλι της χώρας.

Κάθε κρίσιμη στιγμή –κι ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός–, η επιλογή είναι πάντα μεταξύ γκρεμού και ρέματος, μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Θα μου πεις βέβαια –και θα έχεις δίκιο– πως τόσο οι ίδιοι με τις συμπεριφορές τους έθρεψαν το τέρας που τώρα τους καταπίνει αμάσητους.

Ακόμα κι την μπανανόφλουδα της «ελπίδας που έρχεται» πατήσαμε και η πτώση στο έδαφος ήταν και είναι επώδυνη.

Δυστυχώς και «η ελπίδα» την ίδια μούρη με μας είχε. Fake και δήθεν.

Στην φωτογραφία που σου στέλνω ο «γαλλοτραφής» πρόεδρος της δεξιάς παράταξης διακρίνεται χαλαρά ενδεδυμένος πλάι στον ηθικό ογκόλιθο της παράταξης σε κάποιο στενό της Μυκόνου την εποχή της ξεγνοιασιάς και της αειφόρου ανάπτυξης.

Επειδή έχεις γράψει στο παρελθόν για την τελειότητα της πατούσας σου, σε προκαλώ να ρίξεις μια ματιά στην παντόφλα του προέδρου.

Νομίζω πως είχα δει κάτι ανάλογο σε μια παλιά ταινία – «Το κλουβί με τις τρελές» – αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Από την άλλη, το καπέλο με το κόκκινο αστέρι, αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια μελλοντική συνεργασία με τον Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου, Αλέξις (Κάρινγκτον).

Συμπερασματικά, ο θεός δεν φαίνεται να μας λυπάται καθόλου. Αντίθετα μοιάζει να σπάει τρελή πλάκα μαζί μας.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Το κείμενο βασίζεται στις προβλέψεις των δημοσκόπων. Αν βγει ο γιος του Δράκουλα, το κρίμα στο λαιμό τους. Τα συμπεράσματα πάντως δεν αλλάζουν.

(Αγαπητέ Ηλία, τελικά εκλέγεται πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί, ούτως ή άλλως. Πλάκα έχει που θα χρεώσουν την διάλυση στον Κυριάκο. Ξέρει ο Κυριάκος από διαλύσεις. Ηλία, μην κοιτάς που ασχολούνται με λύσσα τα ΜΜΕ με τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία· μόνο τα ΜΜΕ ασχολούνται, οι Έλληνες το έχουν ρίξει στο χαβαλέ. Αλλά έχει πλάκα που είσαι στην Ελβετία και μου γράφεις για τις εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Άλλαξα για πρώτη φορά τον τίτλο που έβαλες -ήταν το “Κλουβί με τις Τρελές”- για να είναι πιο catchy τώρα που ξέρουμε το αποτέλεσμα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.