Ο παππούς

pappousΓεια σου πιτσιρίκο. Καλή χρονιά. Καιρό έχω να σου γράψω.
Γράφω, σβήνω, γράφω, σβήνω. Αφού τα βγάζω από μέσα μου, ηρεμώ. Σκέφτομαι λίγο να πατήσω το “αποστολή”, και ύστερα, συνειδητοποιώ τη ματαιότητα.

Απογοήτευση, απαισιοδοξία, θλίψη. Άσχημα συναισθήματα με πλημμυρίζουν κάθε φορά που πάω να σχολιάσω την επικαιρότητα.

Πάλι καλά, γελάω με κάποια κείμενα δικά σου και αναγνωστών και σπάει λίγο το σκοτάδι.

Σήμερα ένιωσα και ντροπή. Περηφάνος αλλά συνάμα ντροπιασμένος.

Η παραπάνω φωτογραφία, είναι από τη συγκέντρωση των “Δεν πληρώνω” στο ειρηνοδικείο Ιλίου. Στόχος να μη γίνουν πλειστηριασμοί.

Στη μέση της φωτογραφίας, βρίσκεται ένας ηλικιωμένος με ένα καπέλο.

Αυτός ο ηλικιωμένος Κύριος, το 1981, αν δεν κάνω λάθος, είχε εκλεχθεί με το πασοκ δημοτικός σύμβουλος.

Παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα, καταγγέλοντας με επιστολή, την απομάκρυνση του κόμματος από τις ιδρυτικές του αξίες.

Τον Ιανουάριο του 2015, ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας δώσει αγώνα τους προηγούμενους μήνες για τη νίκη του.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, δεν είχε χρήματα, λόγω capital controls, αλλά αυτό που τον έκαιγε ήταν να μη κάνει τη κωλοτούμπα ο προδότης.

Δεν έχει χάσει πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει μάθει το μαλόξ, και το καλοκαίρι, μετά τη μαχαιριά που δέχτηκε απο το καθίκι, πήρε γεύση και από τα αριστερά δακρυγόνα.

Ο 82χρονος παππούς μου, με κάνει περήφανο. Βέβαια, ντρέπομαι κιόλας, γιατί είμαι λίγος μπροστά του.

Χωρίς να κρατάει πισινή, παλεύει γι αυτό που πιστεύει. Και όταν τον προδώσουν ή κάνει λάθος, είναι πάλι εκεί για να αντισταθεί και να αντιδράσει.

Απογοητεύεται, στενοχωριέται νιώθει πως εκτίθεται, αλλά δε τα παρατάει.

Από όλους όσους γνωρίζω, στην ευρύτερη περιοχή του Ιλίου και της Πετρούπολης, μόνο αυτός ήταν εκεί.

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, εύγε στον παππού σου. Πάντα παρών. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Γιώργο, να πεις στον παππού σου πως οι πλειστηριασμοί θα περάσουν και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Ισπανία. Ακριβώς επειδή αμυνόμαστε και δεν περνάμε στην αντεπίθεση. Τρέχουμε πάντα να σταματήσουμε τους άλλους, όχι να κάνουμε το δικό μας. Δεν δρούμε, αντιδρούμε. Άρα, πάμε πάντα με το δικό τους σχέδιο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, “Η σωστή αντίδραση στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας”. Να είσαι καλά. Και ο παππούς σου σαν τα ψηλά βουνά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.