Πόσοι Σόιμπλε χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;

Αγαπητέ μου πιτσιρίκο, στείλε ένα μήνυμα σε παρακαλώ κι απο μένα στον Σόιμπλε. Είναι η εφαρμογή ανόητε, και τα μυαλά σας που δουλεύουν με βίδες και γρανάζια.

Μου έλεγε ένας φίλος που πήγε πρόσφατα στην Γερμανία, ξυλουργός στο επάγγελμα, ότι επισκέφτηκε διάφορα ξυλουργεία σε μια μικρή πόλη που ζει και τα έχασε με τον τρόπο που δουλεύουν.

Ο ένας είναι ειδικός στις βίδες, ο άλλος στο κόψιμο των ξύλων, ο παράλλος στο βερνίκωμα κι ο καθένας είχε ένα δικό του μαγαζί, με μηχανήματα παμπάλαια.

Για να κάνεις μια δουλειά σπίτι σου, έπρεπε να φέρεις καμμιά δεκαριά μαστόρους.

Όταν τους εδειξε τη δουλειά του, που φτιάχνει μόνος του τα πάντα, απο πόρτες μέχρι πατώματα σε ένα χώρο εκατό τετραγωνικών, σε ένα μικρό χωριό της Ελλάδας με μηχανήματα σύγχρονα, δεν τον πίστευαν.

Τους φαινόταν αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, ένας άνθρωπος μόνος του εργοστάσιο ολόκληρο.

Κι αντί να τους έχουμε να δουλεύουν αυτοί για μας, δουλεύουμε εμείς για αυτούς. Παράνοια σκέτη.

Μου θύμισε τα ανέκδοτα με τους Πόντιους, μάλλον για τους Γερμανούς θα έχουν βγει.

Πόσοι Σόιμπλε χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;

Γεωργία

(Αγαπητή φίλη, να μην κάνουμε το λάθος που κάνουν πολλοί Γερμανοί, Έλληνες, Γάλλοι και άλλοι. Να μην πέφτουμε στην παγίδα του εθνικισμού και της γενίκευσης. Ούτε να λέμε πως οι Έλληνες είναι πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από τους άλλους. Πάντως, οι Έλληνες είναι πολύ έξυπνοι αλλά μόνο για την πάρτη τους, όχι για την κοινωνία. Ο Σόιμπλε είπε ηλίθιο τον Τσίπρα, όχι όλους τους Έλληνες. Θα είχα προσβληθεί από αυτό που είπε ο Σόιμπλε στον Τσίπρα, αν η Ελλάδα ήταν ανεξάρτητη χώρα και δημοκρατία. Όμως, μια χώρα στην οποία υπερισχύει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τελικά εφαρμόζεται το ΝΑΙ, ούτε ανεξάρτητη είναι, ούτε δημοκρατία. Ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός μιας κυρίαρχης χώρας, είναι η μαριονέτα και το πουτανάκι του Σόιμπλε. Οπότε, καλά του κάνει ο Σόιμπλε και τον λέει ηλίθιο, κι εμένα σκασίλα μου. Εδώ δεν παρεξηγήθηκε ο Τσίπρας που τον είπε ηλίθιο ο Σόιμπλε -αυτό αποδεικνύει και πόσο ξεφτίλας είναι ο Τσίπρας-, θα παρεξηγηθούμε εμείς; Ο Σόιμπλε μας λέει “ξεσηκωθείτε, ρε ζώα!” και εμείς κάνουμε τους θιγμένους που είπε ηλίθιο τον Τσίπρα. Όσο για τους Γερμανούς, εγώ τους εκτιμώ και δεν τους εκφράζει, βέβαια, όλους ο Σόιμπλε. Να σας φέρω μια Γερμανίδα φίλη μου, να σας διαβεβαιώσει πως ο Σόιμπλε πρέπει να …βομβαρδιστεί. Εγώ τον λυπάμαι τον Σόιμπλε. Το πρόσωπό του δείχνει άνθρωπο με βαθύ πόνο. Και πάνω από όλα, είμαστε άνθρωποι. Και δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.