Σας παρακαλώ να ψωνίζετε από τον Φώτη στο Θησείο

Πιτσιρίκο καλησπέρα,
Σου στέλνω αυτό το μήνυμα μετά από καιρό που σε διαβάζω και σε ακολουθώ σε social media.
Τελευταία λοιπόν έχει ξεσπάσει ντόρος δικαίως φυσικά για τους μετανάστες.

Συμμερίζομαι απόλυτα τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών και κατανοώ τις δυσκολίες τους.

Μήπως όμως θα έπρεπε να προβληθούν λίγο και μερίδες Ελλήνων που σε λίγο θα ζουν στην ίδια ίσως ανέχεια με τους μετανάστες;

Εγώ που σου γραφω αυτές εδώ τις γραμμές είμαι άτομο με κινητικά προβλήματα και, λόγω αδυναμίας να εργαστώ οπουδήποτε αλλού, δουλεύω σε ένα από τα αγαπημένα σου μέρη, από όσο γνωρίζω, το Θησείο.

Τι κάνει εκεί ένα άτομο με κινητικά προβλήματα θα μου πεις…

Πουλάω χειροποίητες κεραλοιφές για να βγάλω ένα χαρτζιλίκι..

Σίγουρα έχεις δει όλους τους πάγκους εκεί.

Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

Σου γραφώ απολύτως φιλικά και με καμία επικριτική ή κατακριτική διάθεση ως προς το υλικό σου και την δουλειά σου.

Εκτιμώ την άποψη σου για αυτό και πήρα το θάρρος να σου γράψω.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Φώτης

(Αγαπητέ Φώτη, οι πρόσφυγες είναι το πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εγώ δεν έχω γράψει ιδιαίτερα πολλά πράγματα για τους πρόσφυγες. Με θλίβει η υποκρισία για τα πνιγμένα μωρά -που συνεχίζουν να πνίγονται κάθε μέρα- όσο και η αδιαφορία για τους πνιγμένους γονείς τους, λες και ένα παιδί που θα ζήσει χωρίς τους γονείς του θα είναι μέσα στην καλή χαρά. Δεν μπορώ να “πουλάω” τον θάνατο των άλλων, όπως κάνουν σήμερα όλοι αυτοί που μέχρι χτες ούρλιαζαν για τους “λαθρομετανάστες”. Επίσης, Φώτη, είμαι μπλόγκερ, δεν είμαι η ΕΡΤ ή το Mega, ούτε ένα portal στο Διαδίκτυο. Γράφω ό,τι θέλω, όχι ότι θέλουν οι άλλοι. Αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις καταλάβει πως τα περισσότερα κείμενά μου αφορούν το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων. Φώτη, έχω γράψει για τους χειροτέχνες και τους μικροπωλητές στο Θησείο, όπως και έχω γράψει ότι μόνο από εκεί ψωνίζω. Επίσης, έχω ανεβάσει πολλές φορές στο μπλογκ πάγκους μικροπωλητών από το Θησείο. Δεν υπάρχει λόγος να λες ότι είναι μεγάλο θέμα οι πρόσφυγες. Και οι πρόσφυγες και εσύ έχετε δικαίωμα στη ζωή. Μπορούσες να μου γράψεις να αναφερθώ στο θέμα σας. Καλώ λοιπόν όλους τους φίλους αναγνώστες να ψωνίζουν δώρα από τον Φώτη στο Θησείο. Αν μου στείλεις και μια φωτογραφία, θα την βάλω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.