Φαντασμαγορικά μπήκε το 2016!

Athens 2016Φαντασμαγορικά ξεκίνησε το 2016, δηλαδή με φαντάσματα και αγορές. Σε όλον τον πλανήτη, οι πολίτες περιμένουν την Ελπίδα που φέρνει ο νέος χρόνος αλλά η Ελπίδα ήρθε στην Ελλάδα το 2015, και δεν το κουνάει από εδώ με τίποτα γιατί είμαστε γλυκοτσούτσουνοι.

Στο Παρίσι, η αλλαγή του χρόνου έγινε χωρίς πυροτεχνήματα, αφού είναι βέβαιο πως οι βόμβες θα πέσουν βροχή μέσα στο 2016, οπότε οι κάτοικοι του Παρισιού θα αποζημιωθούν τους επόμενους μήνες.

Αντιθέτως, στο Λονδίνο τα πυροτεχνήματα έπεσαν βροχή, γιατί μια παραμονή Πρωτοχρονιάς περιμένουν οι Λονδρέζοι για να μείνουν ξύπνιοι μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε δεν μπορείς να τους κόψεις τα πυροτεχνήματα, γιατί μπορεί να κάνουν καμιά επανάσταση και να κόψουν το τσάι, τις μπύρες και τις ουισκάρες.

Στο Μόναχο, η αλλαγή του χρόνου έγινε με αυστηρά μέτρα προστασίας γιατί υπήρχαν πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο σταθμό του Μονάχου -που με πέταξε άχου η μαύρη μοίρα μου, μάνα κακομοίρα μου-, αλλά η επίθεση δεν έγινε, οπότε το Μόναχο διατήρησε την γνωστή σε όλους μας ατμόσφαιρα, που είναι κάπως πιο ήσυχη από τα νεκροταφεία.

Στην Αθήνα, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης –μετά από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες- πήρε απόφαση πια πως είναι ανίκανος να μετρήσει αντίστροφα πέντε αριθμούς για την αλλαγή του χρόνου, οπότε φέτος προσέλαβε ως υποβολέα τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος είναι ειδικός στο παρά πέντε, ενώ κοντεύει να γίνει ο νέος Αλέξης Κωστάλας, ώστε να ξέρουμε όλοι, όταν τον βλέπουμε, πως κάτι πολύ βαρετό, σαχλό και κρατικοδίαιτο θα ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεσήκωσε με την γνωστή διονυσιακή κατατονία του τους Αθηναίους αλλά και τους τυχερούς τουρίστες που δεν καταλάβαιναν πως οι στίχοι των τραγουδιών του μιλούσαν για την μοναξιά και τον θάνατο.

Αυτό το λόγο θα σας πω, που είναι πολύ σέξι, μεθύστε με το αθάνατο κρασί του δεκαέξι!

Καλή χρονιά! Υγεία, κάβλα κι επανάσταση!

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.