Χάνουμε

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο.
Στις 15/1/1919 δολοφονήθηκε μια από τις σπουδαιότερες -κατ’ εμέ- πολιτικές μορφές και αγωνίστριες, η Ρόζα Λούξεμπουργκ.Το άψυχο κορμί της μοναδικής Ρόζας δεν βρέθηκε ποτέ. Πιτσιρίκο; Η πλευρά μας χάνει.

Εδώ και χρόνια, κερδίζουν κατά κράτος οι τύραννοι εξουσιαστές κι αυτοί που κατέχουν τον υλικό πλούτο.

Φυσικά, το προτεκτοράτο δεν αποτελεί την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Το πιο τραγικό παράδειγμα,ο εμφύλιος.

Θα πρέπει το κίνημα να αναλογιστεί τα λάθη του, αν και αυτή τη στιγμή δεν κουνιέται φύλλο.

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μας έχει σκεπάσει, με αποτέλεσμα να μένουμε άπραγοι μπροστά στην ιστορία που έχει αρχίσει να τρέχει με ταχύτητα πρωτόγνωρη για εμάς.

Θέλω να περάσω σε ένα άλλο θέμα, την υπέροχη συνέντευξη του Βαρουφάκη.

Είχα καιρό ν’ανοίξω τηλεόραση αλλά θεωρώ πως ήταν μία από τις φορές που άξιζε τον κόπο.

Καταρχήν, ο άνθρωπος είναι διάνοια κι εξαιρετικός στη δουλειά του, ήξερε τι έκανε.

Το φώναζα καιρό πως η μόνη λύση ήταν η στάση πληρωμών και η έξοδος από τη φασιστική ΕΕ και το σιχαμένο νόμισμα.

Ο Γιάνης, με πολύ έξυπνο τρόπο, ξεφτίλισε ακόμη περισσότερο το ζόμπι που ακούει στο όνομα Τσίπρας.

Το κορυφαίο όλων είναι πως θέλουν να περάσουν το Βαρουφάκη από ειδικό δικαστήριο.

Αυτό το προτεκτοράτο δεν θα αλλάξει ποτέ, αλλά θα μου πεις εκτέλεσαν αγωνιστές, όπως ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης, στον Βαρουφάκη θα κολλήσουν;

Το ξαναγράφω, ζούμε σ’ένα σουρεαλιστικό προτεκτοράτο.

Οι “Μένουμε Ευρώπη” του δημοψηφίσματος, παρέα με τους αγρότες, έχουν κατέβει στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του ασφαλιστικού.

Οι γιάπηδες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κρέμασαν τις γραβάτες τους στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ούτε μια διαδήλωση της προκοπής δεν είναι ικανοί να οργανώσουν. Άχρηστοι!

Αυτό το υπέροχο σκηνικό δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την συμμετοχή των μπάτσων, που φυσικά δεν χάνουν ευκαιρία να γλείψουν τα αφεντικά τους σαν καλά και πιστά σκυλάκια.

Ετοιμαστείτε για οικουμενική ή εκλογές. Καλωσόρισες Κούλη! Από τον Τζίφρα στον Κούλη, από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη…

Φυσικά ούτε ένα δακρυγόνο δεν έσκασε. Αυτοί θα ακούσουν το μπαμ και θα νομίζουν πως οι Γερμανοί ξανάρχονται. Ουπς! Οι Γερμανοί ήρθαν για να μείνουν.

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς

Θεοδώρα

Υ.Γ. Επειδή οι Ελληνέζοι είναι λούμπεν, δεν θα προλάβουν ν’ αντιδράσουν, θα τους προλάβει η ιστορία. Η ιστορία, γι’αρκετά χρόνια, κινούταν αργά. Ο κύκλος της αργούσε. Ξαφνικά, η ιστορία άρχισε να τρέχει κι εμείς φανήκαμε λίγοι μπροστά της.

(Αγαπητή Θεοδώρα, ας αφήσουμε τη Ρόζα Λούξεμπουργκ ήσυχη. Δεν χάνουμε τίποτα. Για να χάσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το αποκτήσεις με τον δικό σου αγώνα. Όλα πάνε υπέροχα στο προτεκτοράτο. Τέτοιο γέλιο, χρόνια είχα να κάνω. Ο Βαρουφάκης -ο οποίος κράτησε αξιοπρεπή στάση- δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις. Αν ήταν τόσο έξυπνος, θα είχε καταλάβει τουλάχιστον πως ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να βγει το ΝΑΙ. Ο Βαρουφάκης -που ήταν δίπλα στον Τσίπρα- το κατάλαβε μαζί με εμάς τους υπόλοιπους, που δεν ήμασταν δίπλα στον Τσίπρα. Και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν λάθος του Βαρουφάκη να δώσει τώρα συνέντευξη στον χρεοκοπημένο ΣΚΑΪ. Φάουλ. Ο Βαρουφάκης δεν κινδυνεύει με δικαστήριο, αφού δεν πήγαν στο δικαστήριο Καραμανλής και Παπανδρέου, που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία· η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, όχι το 2015. Οι απειλές σε βάρος του Βαρουφάκη είναι για να μην πάει κανείς ποτέ στο δικαστήριο. Γνωστά κόλπα, μην τσιμπάς. Άσε τα χάπατα να τσιμπάνε. Θεοδώρα, οι Γερμανοί δεν έφυγαν ποτέ. Είχαν πάντα εδώ τους ανθρώπους τους. Και οι Έλληνες τους έκαναν πρωθυπουργούς. Γαμάτος λαός. Θεοδώρα, τώρα είναι η καλύτερη φάση. Μην περιμένεις κίνημα από λούμπεν αλλά το γέλιο είναι εξασφαλισμένο και το κρασί δωρεάν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.