Η Σούζαν Σάραντον κλέβει το Νόμπελ Ειρήνης από τους ήρωες του Αιγαίου

susan sarandonOργή έχει προκαλέσει η είδηση πως το Νόμπελ Ειρήνης είναι πιθανό να απονεμηθεί στην Σούζαν Σάραντον και όχι στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που θαλασσοπνίγονται για να σώσουν τους πρόσφυγες, παρά τις χιλιάδες υπογραφές που έχει συγκεντρώσει η έκκληση να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους “ήρωες του Αιγαίου”.

Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε από το Όσλο πως είναι πιο εύκολο να τιμηθεί η Αμερικανίδα ηθοποιός -που πήγε στη Μυτιλήνη-, παρά οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Χένρικ Σίψεν, δήλωσε πως δεν υπάρχει στο Όσλο μια αίθουσα που να χωράει όλους τους Έλληνες κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και τους εθελοντές.

Επίσης, ο Χένρικ Σίψεν τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να απονεμηθούν διπλώματα, μετάλλια και χρηματικά έπαθλα σε όλους τους Έλληνες νησιώτες, γιατί η Νορβηγία θα χρεοκοπήσει.

Παράλληλα, ο Χένρικ Σίψεν αποκάλυψε πως η νορβηγική κυβέρνηση φοβάται πως, αν απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες του Αιγαίου, χιλιάδες από αυτούς -που θα παρευρεθούν στην τελετή στο Όσλο- θα θελήσουν να παραμείνουν στην Νορβηγία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει η Νορβηγία πρόβλημα με τον τεράστιο αριθμό των μεταναστών.

Οι νησιώτες του Αιγαίου είναι έξαλλοι με την Σούζαν Σάραντον, γιατί κατάλαβαν πως στο τέλος νικάει πάντα το Χόλιγουντ.

Η Σούζαν Σάραντον δήλωσε πως χαίρεται πολύ για την υποψηφιότητά της για το Νόμπελ Ειρήνης, και υποσχέθηκε πως, αν πάρει τελικά το βραβείο, θα αναφέρει στο λόγο της τους γενναίους Έλληνες νησιώτες.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.