Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει την ελπίδα

drakoulesΟ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και αυτό είναι πολύ θετικό, αφού όσοι Έλληνες ήταν αναποφάσιστοι για το αν πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα, το πήραν πια οριστικά απόφαση πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για την Ελλάδα.

Η προσέλευση στις κάλπες ήταν μειωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι γεροσάψαλα και πολλοί τα τίναξαν.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έπαιξε το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και είπε πως έσωσε τον γάμο του, μετά από πέντε χρόνια χωρισμού, οπότε μπορεί να σώσει και την Ελλάδα.

Πολλοί Έλληνες έχουν χωρίσει και πιστεύουν πως η σύζυγός τους θα επιστρέψει κάποτε, ενώ οι Ελληνίδες πάντα συγκινούνται με τον άνδρα που περιμένει καρτερικά την γυναίκα του να γυρίσει γιατί είναι βλαμμένες.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο τύπος του άνδρα που δεν τον έχει αφήσει ποτέ γυναίκα.

Ο Μεϊμαράκης διώχνει γυναίκες, ενώ τους χώνει και καμιά σφαλιάρα, και αυτές γουστάρουν, γιατί πιστεύουν πως, όταν ο άνδρας σε δέρνει, σε αγαπάει.

Μετά την νίκη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο και στην οικογένεια Άνταμς, αφού, μόλις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη φώναξε «σήκω Μαρίκα να τον δεις», και όλοι σκέφτηκαν με τρόμο «έχει γούστο να σηκωθεί τώρα η Μαρίκα» αλλά η Μαρίκα δεν σηκώθηκε, οπότε μη λέτε κουβέντα, γιατί φτηνά την γλιτώσαμε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε να φαρμακωθεί –μόλις έμαθε για την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη- γιατί δεν είναι και λίγο εσύ, η εκλεκτή κοράκλα, να μην καταφέρνεις να εκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να το καταφέρνει ο ζαβός αδερφός σου που τον είχες μια ζωή στις φάπες, οπότε μη σας κάνει καμιά εντύπωση αν δείτε τις επόμενες μέρες την Ντόρα να τρέχει σαν αλλοπαρμένη στους δρόμους και να παραμιλάει σαν την Αστέρω.

Κάποιοι πιστεύουν πως, με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, θα υπάρξει επιτέλους αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι φτωχοί ηλίθιοι πως στα προτεκτοράτα δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση αλλά μόνο μαριονέτες και ραγιάδες.

Πάντως, το θετικό είναι πως, αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει να μιμείται τον τρόπο ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάσει λίγο στον σκατόψυχο πατέρα του, οι κόντρες τους θα θυμίζουν τις αξέχαστες κόντρες Ανδρέα Παπανδρέου- Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και θα αισθανόμαστε όλοι τριάντα χρόνια νεότεροι.

Μετά την νίκη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ελπίδας –θυμάστε όλοι τι έγινε την τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ελπίδα- και μίλησε για ενότητα, οπότε όλοι ξέρουμε τώρα πια πως η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί και επίσημα, αφού ουσιαστικά διαλύθηκε μετά την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμήθηκε τον Αντώνη Σαμαρά και χρησιμοποίησε την εμβληματική φράση του Οδυσσέα Ελύτη:

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας ραγιάς, μια κουράδα κι ένας Μητσοτάκης. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συγκεκριμένου κειμένου σε όλα τα σάιτ και μπλογκ. Αντιθέτως, η κοινοποίησή του στο Facebook είναι υποχρεωτική. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.