Έχει ο καιρός γυρίσματα

Έχει γυρίσματα ο καιρός, πιτσιρίκο. Αυτοί που αντέδρασαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, σήμερα κλείνουν ένα σωρό κανάλια και αυτοί που τα έκλεισαν ωρύονται στα κανάλια για τον κόσμο που θα μείνει στο δρόμο και το φασισμό του να φιμώνεις την πολυφωνία.

Αυτοί που ήθελαν να μείνουν στην Ευρώπη αντιδρούν στα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και αυτοί που δεν ήθελαν την εφαρμογή των μνημονίων τα υπογράφουν και τηρούν πιστά τα συμφωνηθέντα.

Εγώ, πιτσιρίκο, δεν θέλω να κλείσουν τα κανάλια.

Δεν θα σου πω για δεδομένα όπως ο κόσμος που θα χάσει τη δουλειά του και οι οικογένειες που θα πληγούν.

Γιατί ξέρεις ότι αυτοί που θα την πληρώσουν δεν θα είναι τα μεγάλα κεφάλια, αλλά οι άνθρωποι που παλεύουν και περισσότερο έχουν ανάγκη τη δουλειά τους. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να αρμενίζουν.

Κι αυτοί οι υπόλοιποι, όμως, όσο περισσότερο εκτίθενται, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να καταλάβει ο κόσμος το κακό που κάνουν, τον τρόπο με τον οποίο συνέβαλαν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την τραγική πορεία της χώρας.

Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρη γι’ αυτό, δεν βλέπω τον κόσμο να ξυπνάει.

Ακόμη και αυτοί που αντιδρούν νομίζω ότι στόχο δεν έχουν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά να αλλάξει η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο καημός του Έλληνα.

Θυμάμαι πάντα μία φράση που δεν έχω ιδέα ποιος την έχει πει, αλλά είναι μάλλον ό,τι πιο σωστό έχω ακούσει.

Λέει: «αν θέλεις να πετύχεις κάτι που ποτέ δεν πέτυχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες».

Εμείς προσπαθούμε ανακυκλώνοντας ίδιες μεθόδους να πετύχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Πώς θα γίνει αυτό;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα γίνει αυτό με το κλείσιμο των καναλιών τελικά. Τίποτα δεν θα γίνει, γιατί δεν γίνεται και ούτε πρέπει να γίνει.

Ωστόσο, θα πρέπει πράγματι τα κανάλια -όλα αν γίνεται- να αποκτήσουν άδεια. Αλλά νομίζω ότι ούτε αυτό θα γίνει.

Επίσης, πιτσιρίκο δεν πιστεύω ότι έχεις πάει μόνιμα στην Κύπρο. Νομίζω ότι πήγες για λίγο και θα γυρίσεις στην Ελλάδα και ότι πήγες απλά για να κοροϊδεύεις εμάς, τους αναγνώστες από τις βόρειες χώρες δείχνοντας μας φωτογραφίες από παραλίες για να σε βρίζουμε στο καταχείμωνο.

Αλλά δεν σε βρίζουμε, γιατί σε αγαπάμε!

Ελένη

(Αγαπητή Ελένη, εγώ είμαι υπέρ του να πληρώσουν τα ιδιωτικά κανάλια αυτά που χρωστάνε και αυτά που δεν πλήρωναν επί δεκαετίες. Κι αν αυτό συμβεί, θα κλείσουν. Όπως έκλεισαν τα χιλιάδες μαγαζιά -που είχαν άδεια και πλήρωναν φόρους- και δεν νοιάστηκε κανείς. Για τους εργαζόμενους που θα χάσουν την δουλειά τους, είναι σαν να λέμε να μην έκλειναν τα κρεματόρια γιατί κι εκεί κάποιοι “δούλευαν”. Είναι άθλιος ο ρόλος των ιδωτικών καναλιών και των ιδιοκτητών τους. Έχω μια μικρή εμπειρία από τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Είναι εμετικά. Αν είναι να υπάρξουν υγιή ιδιωτικά κανάλια, να υπάρξουν. Αυτά είναι για τα μπάζα και πολύ ασχοληθήκαμε. Να κλείσουν χτες. Οι πολίτες θαυμάζουν τους ολιγάρχες γιατί και οι πολίτες είναι για τα μπάζα. Εντελώς ζώα. Όχι, δεν είμαι στην Κύπρο, είμαι στην Αφρική πια. Και πάω για Νότιο Αφρική. Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.