Η Ελλάδα είναι ματιασμένη

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που, όταν γίνεται ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οι περισσότεροι πολίτες σκέφτονται πως ο οδηγός ήταν ματιασμένος.

Όταν γίνεται το δυστύχημα, οι Έλληνες δεν σκέφτονται την κατάσταση των δρόμων, την ταχύτητα ή την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο οδηγός.

Όχι, το μάτι φταίει. Οι Έλληνες ματιαζόμαστε εύκολα

Από το πολύ μάτι έχουν γεμίσει οι εθνικές οδοί -και όχι μόνο- από εικονοστάσια που χρησιμεύουν ως σήμανση. Βλέπεις το εικονοστάσι για τον προηγούμενο ματιασμένο και προσέχεις.

Μετά από αυτό, δεν είναι καθόλου περίεργο που οι Έλληνες αντιμετώπισαν και την χρεοκοπία της χώρας τους ως μάτιασμα.

“Μας ματιάσανε, παιδί μου, επειδή μας ζηλεύουν. Μας ζηλεύουν που ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου σαν βασιλιάδες.”

Κι αφού μας ματιάσανε, γιατί να αναζητούμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία; Το μάτι έφταιγε.

Βάλτε εκεί χάντρες, ματάκια, κάντε και τον σταυρό σας συνέχεια, και θα σωθείτε.

Ο Θεός θα σώσει τους Έλληνες.

Από το μάτι.

(Λυπάμαι για τον νεαρό τραγουδιστή που σκοτώθηκε και τις δυο γυναίκες που τραυματίστηκαν. Επίσης, λυπάμαι που ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για χρήματα και όχι αφορμή για σκέψη και οργάνωση, ώστε να μην χαθούν οι ζωές και άλλων ανθρώπων. Συνέχισε Ελλάδα, αυτό ξέρεις να κάνεις. Άλλωστε, είσαι ματιασμένη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.