Κάποιες φορές πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογράφει τη συμφωνία του ΝΑΤΟ για την περιπολία νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο -για να αντιμετωπιστούν οι διακινητές προσφύγων- και αφιερώνει τη συμφωνία στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν, στην διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, έπεσε το ελικόπτερό στο οποίο επέβαιναν .

Δεν θέλω να γράψω βαριές κουβέντες -είναι εντελώς ακατάλληλη η στιγμή- αλλά θέλω να πω πως ο Πάνος Καμμένος δεν έχει καμία συναίσθηση της θέσης του και καμία επίγνωση της πραγματικότητας και της κατάστασης.

Δεν μπορεί ο υπουργός Άμυνας μιας χώρας να αφιερώνει σε νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο.

Δεν είναι όλα χαβαλές, χαζοχαρουμενιά και επίδειξη.

Κι αυτό θα έπρεπε να το ξέρει ο Πάνος Καμμένος -δεν είναι και κάνα παιδάκι-, ο οποίος μας έχει ταράξει τόσα χρόνια στα μεγάλα πατριωτικά λόγια αλλά οι πράξεις του μόνο πατριωτικές δεν είναι.

Ειλικρινά, λυπάμαι για τους τρεις αξιωματικούς και για τις οικογένειές τους. Όλοι οι Έλληνες -και ακόμα περισσότερο αυτοί που πέρασαν από το Πολεμικό Ναυτικό- τους θεωρούν δικούς τους ανθρώπους.

Λυπάμαι και για την 70χρονη γυναίκα, την μοναδική κάτοικο του νησιού, που βρήκε πρώτη τους νεκρούς αξιωματικούς.

Να ζεις μόνη σου σε ένα νησί του Αιγαίου, και η “επίσκεψη” να είναι τα πτώματα των τριών αξιωματικών.

Τραγωδία.

(Επίσης, θέλω να πω πως διαφωνώ με την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο. Βέβαια, δεν έχει καμία σημασία η γνώμη μου, όπως και κανενός άλλου στο προτεκτοράτο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.