Αραβική Άνοιξη

egypt airΠαγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η αεροπειρατεία από Αιγύπτιο επιβάτη σε αεροσκάφος της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Αρχικά, όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη έτριβαν τα χέρια τους γιατί περίμεναν μακελειό με εκρήξεις και διαμελισμένα πτώματα αλλά ο Αιγύπτιος αεροπειρατής απλά ήθελε να παραδώσει μια επιστολή στην Κύπρια πρώην γυναίκα του και σκέφτηκε να της την πάει ο ίδιος γιατί τα γράμματα καθυστερούν με το ταχυδρομείο.

Μετά την αρχική απογοήτευση, τα ΜΜΕ σκέφτηκαν πως δεν είναι και άσχημη είδηση το γεγονός ότι ένας άνδρας κάνει αεροπειρατεία για να δώσει ένα γράμμα σε μια γυναίκα, αφού ο τρόμος και τα μακελειά έχουν κουράσει το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό που θέλει και λίγη σαπουνόπερα.

Μετά τον ισλαμοφασισμό έχουμε και την ισλαμοκαψούρα που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι και πιο αναίμακτη.

Οπωσδήποτε, όταν εσύ καίγεσαι να της μιλήσεις αλλά δεν την παίρνεις ούτε τηλέφωνο για να μην το πάρει πάνω της, και κάθεσαι και μελετάς και αναλύεις με τις ώρες το κάθε βλακώδες SMS που σου έστειλε, εντυπωσιάζεσαι όταν ο άλλος κάνει ολόκληρη αεροπειρατεία για πάρτη της.

Ευτυχώς που η ερωτική αεροπειρατεία δεν έγινε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί εκατομμύρια άνδρες θα είχαν μεγάλο πρόβλημα, αφού οι γυναίκες τους θα συνέκριναν τις δικές τους κινήσεις αγάπης με τον Αιγύπτιο που πήγε δώρο στο έρωτά του ένα ολόκληρο αεροπλάνο μαζί με τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Κάποια στιγμή, ο αεροπειρατής ζήτησε την αποφυλάκιση γυναικών από τις αιγυπτιακές φυλακές αλλά αυτό μπορεί να το έκανε για να ζηλέψει η πρώην γυναίκα του και να νομίζει πως καβλαντίζει και με άλλες.

Μια και ο Αιγύπτιος ερωτοπειρατής δεν ερωτεύτηκε και καμιά αεροσυνοδό –για να ανέβει πάνω στο αεροπλάνο η πρώην σύζυγος να μαλλιοπιαστεί με την αεροσυνοδό και να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού-, η αεροπειρατεία έληξε με την σύλληψη του αεροπειρατή.

Βέβαια, ο έρωτας διέφυγε σύλληψης.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η αεροπειρατεία πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης, λες και δεν ξέρουμε όλοι τι μαλακίες κάνουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι και πως, μόλις σου περάσει ο έρωτας, λες «καλά, εγώ τα έκανα όλα αυτά;».

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην αεροπειρατεία δήλωσε πως “όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα”, οπότε τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν την καριόλα που είναι υπεύθυνη που χάθηκε η μισή Κύπρος.

Η ερωτική αεροπειρατεία είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Κύπρο στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, και αν η κυπριακή κυβέρνηση είναι έξυπνη, αφενός θα δώσει άσυλο στον Αιγύπτιο και αφετέρου θα αγοράσει το αεροπλάνο της Egypt Air και θα το μετατρέψει σε μουσείο, για να το επισκέπτονται οι τουρίστες και να τους κάνει ξενάγηση ο αεροπειρατής.

Η ερωτική αεροπειρατεία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της άνοιξης και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως εδώ είναι Μεσόγειος και όλα είναι διαφορετικά και ανθρώπινα.

Τι όμορφα που θα ήταν να ερωτεύονταν και τα αεροπλάνα και να μας πήγαιναν όχι όπου θέλουμε εμείς αλλά όπου πάει το ταίρι τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.