Αυτή τη χώρα ποιός θα την πάρει;

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Άπειρες φορές έχεις γράψει -και σωστά- ότι η Ελλάδα, από συστάσεώς της ως ανεξάρτητο κράτος, ήταν και είναι προτεκτοράτο.Οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής τότε, ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ενήργησαν, ή έστω βοήθησαν την επανάσταση και την δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Αυτό λειτούργησε περίπου δύο αιώνες, πάντα οι Έλληνες ήξεραν -και στην πλειοψηφία το δέχονταν- ότι είναι ένα απόλυτα εξαρτημένο κράτος, τόσο στην οικονομία,όσο και στην εξωτερική πολιτική.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών το ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια με τα μνημόνια, όπου επισημοποιήθηκε πλήρως όχι μόνο η εξάρτηση, αλλά και η πλήρης κατοχή και νομή της χώρας και του όποιου πλούτου της.

Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει μέγα πλιάτσικο, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό πλούτο των Ελλήνων, καθώς με αυτά που έχουμε υπογράψει και με την πλήρη αδυναμία μελλοντικά να τα τηρήσουμε.

Δεν θα μπορούμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια που πήραμε και θα γίνονται κατασχέσεις δημοσίας περιουσίας, που θα βαφτίζονται αξιοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις,κλπ κλπ.

Κλασσικό παράδειγμα ήταν τα αεροδρόμια, όπου ένα τεράστιο και σκανδαλώδες ξεπούλημα, βαφτίστηκε επένδυση.

Όλα αυτά οι Έλληνες τα δέχονται περίπου αδιαμαρτύρητα, αγόγγυστα, πληρώνουν κεφαλικούς φόρους, ούτε καν διανοούνται φυσικά να κάνουν στάση πληρωμών, που θα ήταν το μόνο όπλο τους, η μόνη απειλή για το σύστημα.

Όμως, όπως σου είχα γράψει, “Τους αφήσαμε να μας λιώσουν και θα ζήσουμε την απόλυτη εξαθλίωση”.

Και φυσικά, θα γίνουμε απόλυτα έρμαια εκτός των δανειστών και της Τουρκίας.

“Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”, όπως επίσης σου είχα γράψει.

Μου αρέσει που σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την επέτειο από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Ενώ πάμε ολοταχώς για να ξαναγίνουμε από δορυφόρος έως έδαφος της Τουρκίας.

Βέβαια, επειδή με τα όσα έχουμε υπογράψει πολλοί έχουν μερίδιο στο πλιάτσικο, το μόνο που μένει πλέον να απαντηθεί είναι:

Αυτή τη χώρα ποιός θα την πάρει;

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, αυτή τη χώρα θα την πάρει όποιος την θέλει πιο πολύ. Πάντα έτσι γίνεται. Οι Έλληνες, πάντως, δεν την θέλουν. Το έχουν ξεκαθαρίσει. Νομίζω πως θα είναι πολύ όμορφο να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ως επίσημο προτεκτοράτο-μπανανία-αποικία. Και με πολλές σημαίες. Τρελό γέλιο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.