Γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα

Πιτσιρίκο γεια σου!
Η μάνα μου είναι από τις παλιές γυναίκες που έχουν αποδεχτεί την θέση τους κοινωνία και θεωρούν ότι η αδικία είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων.

Όταν λοιπόν γινόντουσαν εκλογές και άλλαζε το κόμμα που κυβερνούσε, έλεγε πάντα πολύ σοβαρά και χωρίς ίχνος ειρωνείας:

Ε, ας έρθουν αυτοί τώρα, για να φάνε. Είναι η σειρά τους, να μην τρώνε μόνο οι άλλοι.

Βλέποντας πώς είναι τα πράγματα, θα ήθελα να πω και γω στον Τσίπρα:

Φάε! Ρίξου στην μάσα χωρίς ενοχές γιατί είναι η σειρά σου. Τράβηξε το και όσο μπορείς και ξέχνα το παρελθόν σου.

Μόνο μία χάρη θα ήθελα να σου ζητήσω, όταν εκπληρώσεις τον σκοπό σου και σε πετάξουν, εξήγησε μας πώς έφτασες να γίνεις έτσι.

Δηλαδή, με ποιον τρόπο η εξουσία και οι φορείς της, παίρνουν έναν αρχηγό ενός ριζοσπαστικού κόμματος του 3% και τον κάνουν σαν τον Σαμαρά.

Γίνεται λίγο λίγο; Με το καλό; Με το άγριο; Ή μήπως παρακαλάς εσύ να γίνεις ο νέος Σαμαράς;

Και η διαπλοκή, τα λαμόγια, το παρακράτος, οι εγκάθετοι, οι μυστικές υπηρεσίες (οι οποίες έχουν χαθεί και από τον δημόσιο διάλογο);

Πώς ένας σχετικά απλός πολίτης που γίνεται πρωθυπουργός μπαίνει μέσα σε όλα αυτά λες και ήταν έτοιμος από πάντα;

Ξέρεις νομίζω ότι ο μύθος των αντιμνημονιακών είναι ότι υπάρχει μια απευθείας σχέση μεταξύ μιας επανάστασης και της άμεσης καλυτέρευσης της ζωής.

Έχουν γίνει επαναστάσεις που εμείς δεν τολμάμε να σκεφτούμε και περίοδοι που η βία απέναντι στην εξουσία ήταν στην καθημερινή ζωή.

Ούτε οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι εξέλειψαν, ούτε η αδικία σταμάτησε, ούτε η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο εκμηδενίστηκε.

Υπάρχει αυτό το κλειστό σύστημα της εξουσίας που παραμένει αμετάβλητο και καθορίζει τα πράγματα σε όλες τις συνθήκες.

Αν ο Τσίπρας, ως αριστερός και κάπως έξω από τα τζάκια, διατηρεί κάποιο ψήγμα από ιδεολογία, ας ρίξει λίγο φως σε αυτά.

Να ξέρουμε τι μας πολεμάει.

Και αν τον δεσμεύουν και φοβάται μη χάσει τους καρπούς της μάσας, ας το κάνει λίγο πριν πεθάνει (αρκεί να μην ζήσει σαν τον Μητσοτάκη).

Και καλά θα είναι να μην τα γράψει σε βιβλίο, γιατί κανείς δεν θα το διαβάσει.

Όλοι θα περιμένουν να τους το αναλύσει ο Πρεντετέρης.

Ας βγει σε κανένα περιφερειακό κανάλι, όπως αυτοί που μιλάνε μόνοι τους με τις ώρες. Αυτοί είναι άτομα κύρους πλέον για τους περισσότερους.

Σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Αντώνης

(Αγαπητέ Αντώνη, τον Τσίπρα τον είχαν πάρει χαμπάρι πολλές γυναίκες· περισσότερο από τους άνδρες. Από πολλές γυναίκες είχα ακούσει να λένε -από πριν εκλεγεί πρωθυπουργός- πως “είναι παπατζής”. Αντώνη, ο Τσίπρας αυτός ήταν πάντα, δεν άλλαξε. Το περιτύλιγμα ξεγελούσε, από μέσα τέτοιος ήταν πάντα. Θα βρει πολλές δικαιολογίες ο Τσίπρας. Από αυτά που είπε στον Χατζηνικολάου -άλλος που πουλάει σανό και “αμερόληπτη” δημοσιογραφία στα χάπατα ενώ για 30 χρόνια είναι στην δούλεψη των ολιγαρχών- καταλαβαίνεις πως ο Τσίπρας είναι αδίστακτος. Οι δικαιολογίες του για τις μυστικές συναντήσεις του με τον Ψυχάρη και για τα tweet του Τζήμερου -που θα πήγαινε να καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου- δείχνουν πως ο Τσίπρας θεωρεί τους Έλληνες ηλίθιους. Και σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες είναι ηλίθιοι. Έγραψα τον Ιούλιο -μετά την πλήρη αποκάλυψη της απάτης Τσίπρα- πως “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολιτικό ζόμπι”. Ε, μετά από δυο μήνες, και αφού είχε ψηφίσει πια το Μνημόνιο που θα έσκιζε, οι Έλληνες τον έκαναν ξανά πρωθυπουργό. Άξιοι της μοίρας τους. Ο Τσίπρας δεν θα μιλήσει ποτέ. Έχει νόμους η Μαφία. Και τους κρατάει. Την αγάπη μου στη μητέρα σου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.