Κείμενο μίσους

Καλημέρα Πιτσιρίκο
Διαβάζοντας το πρωί αυτή την είδηση “Έφτασαν στον Πειραιά 488 πρόσφυγες”, μου ήρθαν στο μυαλό διάφορες σκέψεις από όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια και αποτυπώνονται σε αυτό το κείμενο το οποίο είναι κείμενο μίσους απέναντι στους συνανθρώπους που πιστεύουν ότι όλοι είμαστε αδέλφια αλλά μακριά από το κώλο μας φυσικά.

Ας ξεκινήσω με την ένταξη στη κοινωνία που είναι το πιο ωραίο ανέκδοτο τελευταία για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Υπάρχει κανένα παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία που να έχει ανακατευθεί το κράτος και να έχει εντάξει ανθρώπους, μήπως το 1922 με τους πρόσφυγες που χρειαζόταν τη βοήθεια του ή διαβάζουμε για αρπαχτές από τότε μέχρι σήμερα π.χ στον ΟΚΑΝΑ κλπ κλπ που τους ψάχνουν ακόμη;

Ποια ένταξη, όταν όλοι τους θέλουν να πάνε “Ευρώπη”, εσύ εάν δεν το κατάλαβες ακόμη δεν είσαι Ευρώπη.

Ένταξη σε μια κοινωνία που έχει στείλει πάνω από 500 χιλιάδες Έλληνες μετανάστες και σταμάτησε να μετράει τις αυτοκτονίες και έχει ανεργία που δεν είχε ούτε στον Β Π.Π.

Ένταξη σε μια κοινωνία που δεν υπάρχει ίχνος επιδόματος ανεργίας καμία ασφαλιστική κάλυψη σε άνεργο -πολλά εμπόδια μέχρι τη συζυγία των πλανητών πρέπει να πετύχεις- όλο λόγια λόγια και υποσχέσεις στα βοθροκάναλα που συνδιαλέγεται κάθε πρωί για να μας εξημερώσει η πρώτη φορά αριστερά.

Δεύτερον πάρα πολλοί από αυτούς που ονομάζει η κοινωνία με την καθοδήγηση των δημοσιογράφων”πρόσφυγες” δεν είναι παρά οικονομικοί μετανάστες όπως πολλοί από εμάς σε άλλες χώρες, δηλαδή οικονομικοί μετανάστες που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, που όμως δεν έχουν καμία ειδίκευση πουθενά, και όσοι από αυτούς έχουν θέλουν να πάνε Ευρώπη διότι γνωρίζουν ότι εδώ δεν είναι Ευρώπη.

Εσύ έχεις ανεργία στο 36% (διαβάστε καμιά ΓΣΕΕ κάπου κάπου) και θες να βρεις δουλειά σε αυτούς τους ανθρώπους για να ενταχθούν, ή κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

Πρόσφυγες λοιπόν δεν είναι πλέον με τον προσδιορισμό της λέξης διότι οι χώρες τους είναι πολύ μακριά από εμάς και έχουν περάσει από Τουρκία που δεν είναι εμπόλεμη ζώνη δεν φταίω εγώ ούτε η χώρα μου θέλει να διώξει τους Ρώσους από τη Λαττάκεια αλλά δεν έχω πρόβλημα να τους προσφέρω ό,τι μπορώ μέσα σε πλαίσια όχι άναρχα.

Γιατί δεν κάνει μια δηλώσει ακόμη η Τασία μας ότι μπορούν να έλθουν όσοι επιθυμούν να μείνουν στη χώρα μας αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από εδώ νόμιμα διότι δεν τους δέχονται οι Ευρω πέοι. Ελάτε, ήλιος μπάνια και διαμονή σε κατασκηνώσεις με τροφή και υγειονομική περίθαλψη, γιατί, φοβάται τους φιλόξενους Έλληνες;

Έχω να προσθέσω ακόμη ότι η Μέρκελ κάνει παιχνίδι για εσωτερική κατανάλωση και τα υποτακτικά της Ε.Ε. διαγωνίζονται σε δουλικότητα ποιο θα έχει την εύνοια της.

Ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει πει ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα αφομοίωσης των μεταναστών διότι όσοι μένουν είναι “αγράμματοι” και χωρίς καμία ειδίκευση, βλέπε Ομόνοια και γύρω περιοχές, αποτέλεσμα που τους κάνει να μην ενταχθούν σε καμία κοινωνία.

Από το 1989 που πλάκωσαν οι Πολωνοί το πρώτο που έκαναν ήταν να πάνε στο Καναδά, δεν ήθελαν Ελλάδα από τότε, όχι τώρα που ξέρουν ότι είσαι για τα μπάζα, καταλάβατε αδέλφια ή περνιόμαστε ακόμη για κάποιοι;

Μια ζωή παθιάζεστε για την Ελλάδα και το μόνο που έχετε καταφέρει πολλοί από εσάς με τις συμπεριφορές σας (άκρατος ατομισμός) είναι να μας ειρωνεύονται, λέτε να μας ζηλεύουν που μου έλεγες μια φορά και εσύ.

Όταν έρθουν δε για διακοπές, κάποια στιγμή απογοητεύονται βλέποντας ένα απέραντο σκουπιδαριό και μια αρπαχτή χωρίς υπηρεσίες και μόνο για την ασυδοσία πλέον έρχονται πολλοί από αυτούς πλέον ή γιατί αγαπούν την αρχαία Ελλάδα.

Η επιλογές λοιπόν για την “προσφυγιά” που έχεις είναι, τους κρατάς, όχι να τους πνίγεις που πολύ εύκολα γράφουν ορισμένοι με τη πρώτη ευκαιρία για να ξεκινήσει η φαγωμάρα μεταξύ αυτών που βολεύονται να βγουν από την ανυπαρξία τους

Αλλά όσοι έρχονται παράνομα μαζί με αυτούς που έχεις τώρα τους “παρκάρεις” σε χώρους μακροχρόνιας στάθμευσης (sic).

Αν θέλει το κράτος έχει τη δυνατότητα να σιτίσει και να περιθάλψει όλους αυτούς τους ανθρώπους μαζί και εμάς που δεν έχουμε ούτε περίθαλψη ούτε στέγη· σε λίγο ξαφνικά τα ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και μας έμεινε το προσφυγικό μόνο να λύσουμε.

Δείτε τι έχουν κάνει οι Αμερικάνοι από το ’70 με τους Κουβανούς που ερχόντουσαν με τις βάρκες.

Δεν λέω φυσικά να κάνεις ότι κάνει σήμερα η “αναπτυγμένη” Αυστραλία.

Αλλά πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να περιφέρονται όπου θέλουν διότι είναι στην “Ευρώπη”.

Δεν είναι λόγω εκδίκησης, είναι βάσει κανόνων κράτους που θέλει να σέβεται τον εαυτό του.

Πώς θα σε σεβασθεί ένας ξένος όταν βλέπει ότι είσαι υπό διάλυση και κάνεις ό,τι θες;

Μαζί λοιπόν με αυτή την Ε.Ε. κάνεις τις απαραίτητες διαφημίσεις-στα τοπικά/δορυφορικά τους δίκτυα-ότι η φυγή προς την Ευρώπη δεν είναι όπως παρουσιάζεται στις διαφημίσεις που παίζουν στις πατρίδες τους αλλά μια διαδικασία που θέλει σκέψεις. Λεφτά για τις διαφημίσεις των καναλαρχών υπάρχουνε.

Ερώτηση, πόσοι από εδώ μέσα θα ήθελαν να φύγουν για άλλες χώρες και δεν κάνουν τη κίνηση λόγω των διαδικασιών;

Στρέφεσαι πάλι προς τον ΟΗΕ ο οποίος σε έχει ενημερώσει από την αρχή του πολέμου στη Συρία ότι θα γίνει της Πόπης αλλά εσύ τον έχεις κλάσει σε όλα τα ζητήματα -βλέπε διαγραφή του χρέους από υπερχρεωμένες χώρες- για να μην δυσαρεστήσεις τους τοκογλύφους που θα έσκιζες και θα παίζανε τα ταμπούρλα οι αγορές και ζητάς πάλι την τεχνική του υποστήριξη και διεθνοποίηση του προβλήματος παντού διότι έχεις στη χώρα σου ανθρωπιστική κρίση “ηλίθιε”.

Φέρνεις κανονικά τον ΟΗΕ μέσα στους χώρους των προσφύγων να γίνεται ξανά σωστή ταυτοποίηση ποιος είναι ποιος.

Ελέγχεις τις Μ.Κ.Ο. ποιες είναι, όχι ο κάθε πράκτορας να κάνει μια Μ.Κ.Ο και να αλωνίζει παντού.

Για να πάρει διαβατήριο ένα Αλβανός που έχει ζήσει όλοι τη ζωή στην Ελλάδα τον ταλαιπωρούνε πάνω από πέντε χρόνια και του ζητάει το κύκλωμα κάνα τριχίλιαρο, και θέλεις ένας που τον έφερε η ζωή στην Ελλάδα να ταυτοποιηθεί να καταγραφεί και να πάει όπου νομίζει αυτός (πρόσφυγας).

Εγώ θέλω να πάω στην Αυστραλία, πάντως, αλλά δεν με παίρνουν γιατί είμαι μεγάλος και δεν έχω βγάλει πανεπιστήμιο.

Τέλος ξαναστρώνεις στα βόρεια και ανατολικά σύνορα σου τα περίφημα ναρκοπέδια τα οριοθετείς βάζοντας όλες τις απαραίτητες σημάνσεις και ισιώνουν όλοι οι γείτονες που ψάχνουν να βρουν ευκαιρία για να αισθανθούν ανώτεροι μέσα στο υπαρξιακό τους πρόβλημα.

Για τα σημεία που περνούν από τα νησιά Βόρεια Λέσβο κλπ κλπ όποιος ξέρει από “καράβι” να μας πει τι απόνερα σηκώνει ένα πλοίο πάνω από 25 μίλια και τότε να δούμε εάν μπορούν καν να ξεκινήσουν από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Μη μου πεις σε ποια επιτρέπεται και σε ποια όχι διότι οι “σύμμαχοι σου” κάνουν ό,τι γουστάρουν και εσύ παραμένεις ταπεινωμένος από όλους αυτούς που ψήφισες για να σε σώσουν και τρώγεσαι εδώ μέσα.

Ξέρω ότι είναι εμφυλιοπολεμικό το κειμενάκι και δεν χαίρει της αποδοχής του συνόλου των ακολούθων του blog αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι το ίδιο, αρκεί να μην ενοχλούμε τους άλλους

Πολλά φιλιά Στράτος και καλή συνέχεια, είναι για εσωτερική κατανάλωση διότι θίγονται ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι “πρόσφυγες”.

(Αγαπητέ κύριε, εγώ πάντως το ανέβασα το κείμενο και διόρθωσα όσα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη μπορούσα. Η μόνη παρατήρηση είναι να διαβάσετε ποιος είναι ο ορισμός του πρόσφυγα και ποια είναι τα δικαιώματα των προσφύγων, όπως προβλέπονται από την συνθήκη της Γενεύης που έχουν υπογράψει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θα αποφασίσω εγώ, εσείς ή τα καφενεία ποια είναι τα δικαιώματα των προσφύγων. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.