Ύπνος

dermentzoglouΦίλε Πιτσιρίκο,
Μετά την βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων, ο πρόεδρος Πορνολάντ κάλεσε ευρεία σύσκεψη στα Ηλύσια Πεδία και πρότεινε να φωτιστεί ο Πύργος του Άιφελ στα χρώματα της σημαίας του Πακιστάν.

Η πρόταση συνάντησε αρκετές αντιδράσεις, αφού πολλοί σύμβουλοι του «προέδρου» εξέφρασαν την άποψη πως ο μέσος Γάλλος δεν γνωρίζει ούτε πού βρίσκεται το Πακιστάν, ούτε ενδιαφέρεται για τις ζωές των ανθρώπων που κατοικούν τα μέρη αυτά, ούτε πιστεύει πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αξία παρόμοια με την αξία της ζωής ενός λευκού Γάλλου πολίτη.

Επιπλέον, ουδείς από τους υπευθύνους γνώριζε τα χρώματα της σημαίας του Πακιστάν κι όταν επιτέλους βρέθηκε κάποιος που τους είπε πως η εν λόγω σημαία έχει χρώμα πράσινο και λευκό, ο υφυπουργός επί του φωτισμού των δημόσιων χώρων Πασκουάλ Βοθροκλανίξ έγινε Τούρκος από το κακό του κι έβγαλε λευκούς καπνούς από το στόμα του.

Τα χρώματα της σημαίας του Πακιστάν αφενός δεν ταιριάζουν με την νέα Παρισινή κολεξιόν κι αφετέρου μπορεί να θυμίσουν στους απόκληρους των προαστίων την πατρίδα των προγόνων τους –την Αλγερία–, η σημαία της οποίας έχει παρόμοιο συνδυασμό χρωμάτων.

Σχεδόν αμέσως, ο υπουργός στρατιωτικών Ανρύ Σκατοψυχίξ πρότεινε ένα νέο σχέδιο τριπλού βομβαρδισμού θέσεων των τρομοκρατών σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ ως τα πλέον ενδεδειγμένα αντίποινα.

Μαζί του συμφώνησε και η νεότατη υπουργός εσωτερικών Αμελί Πουλοβερί.

Ούτε την Ιστορία γνωρίζουν, ούτε για το παρόν νοιάζονται, ούρλιαζε μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

Τους αρέσει όμως το αίμα αρκεί να μην είναι δικό τους, συμπλήρωσε χαμογελώντας σχεδόν συνωμοτικά.

Σύμφωνα με την Πουλοβερί, ελάχιστοι είναι οι πολίτες που νοιάζονται για το πυρηνικό πρόγραμμα της Γαλλίας που αριθμεί ήδη 59 πυρηνικούς αντιδραστήρες, εκ των οποίων οι 24 είναι παρωχημένης τεχνολογίας.

Όπως μου έλεγε κι ένας πολύ καλός φίλος με αρκετές γνώσεις για την γαλλική κοινωνία, τα πράγματα –σχεδόν όλα τα πράγματα– στην μεγάλη αυτή χώρα είναι σχεδόν οριακά.

«Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία», όπως λέγανε παλαιότερα.

Στην Γερμανία και στην Ελβετία αποφασίσανε να κλείσουν τους αντιδραστήρες τους μέχρι το 2025 ή το 2030 -ζήσε Μάη μου δηλαδή-, ενώ η Ιταλία έχει ήδη σταματήσει την λειτουργία των δικών της.

Αντιθέτως, η Γαλλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν σχέδια για την κατασκευή καινούργιων.

Πάντως όταν θα γίνει το μπάμ στην Γαλλία, θα γίνουμε όλοι – θέλοντας και μη – «Γάλλοι».

Για την ακρίβεια, νεκροί Γάλλοι.

Μένουμε Ευρώπη! Πεθαίνουμε Ευρώπη!

Φιλιά πολλά

Ηλίας

ΥΓ-1 Διαβάζοντας τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Μάρδα, απορώ πραγματικά που η κυβέρνηση Τσίφρα-Εντελωσκαμένου δεν έχει προτείνει στον Πορνολάντ την δημιουργία χώρου ταφής πυρηνικών αποβλήτων στην Ελληνική επικράτεια. Θα μας πάρουν την δουλειά οι Φινλανδοί και θα αναρωτιόμαστε πάλι γιατί δεν αναπτύσσεται ο τόπος μας.

ΥΓ-2 Η πρόταση σου για την εμπορική εκμετάλλευση του Ευρωψηφοδελτίου είναι σατανικά πατριωτική. Θα μπορούσαμε με τον ίδιο τρόπο να εκμεταλλευτούμε και τις διπλωματικές θέσεις σε διάφορες χώρες της Δύσης. Στρατιωτικός, εμπορικός, διπλωματικός ακόλουθος σε μια από τις 26 πρωτεύουσες της ΕΕ. Στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

(Αγαπητέ Ηλία, η Ευρώπη έπρεπε να λέγεται Υποκρισία. Επίσης, έχει αρχίσει να μου την δίνει εντελώς αυτή η ιστορία, όπου ένας νεκρός Ευρωπαίος είναι τραγωδία για τον πλανήτη αλλά 1 εκατομμύριο νεκροί Άραβες είναι ένα ατυχές περιστατικό. Πιο πολύ μου την δίνει που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μάλλον το συμμερίζονται αυτό. Ηλία, βλέπεις πόσο μπροστά είναι η Ελλάδα; Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πυρηνικούς αντιδραστήρες και κινδυνεύουν να φάνε καμιά βόμβα, ενώ η Ελλάδα έχει μόνο έναν που μάλλον δεν θα λειτουργεί και θα τον έκαναν για να φάνε τίποτα μίζες. Οπότε, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες κινδυνεύουν, ενώ εμείς είχαμε προβλέψει τον κίνδυνο από την πυρηνική ενέργεια και είμαστε χαλαροί. Είμαστε πολύ διορατικός λαός. Όταν η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στα σπήλαια, θα μας βρει αραχτούς μέσα. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.