Αποφύγανε το Grexit στο ποδόσφαιρο; Ας τους φέρουμε το καλό Grexit

Φίλε πιτσιρίκο
Πριν λίγες μέρες σου έγραψα “Φεύγουμε από την Ευρώπη; Ας γίνει η αρχή από το ποδόσφαιρο”. Τελικά, έγινε και εδώ η κωλοτούμπα, όπως στα πάντα όλα φυσικά και η πρώτη-δεύτερη φορά “αριστερά” ευθυγραμμίστηκε και υπάκουσε πλήρως στα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Γιατί και στο ποδόσφαιρο κάνουν κουμάντο ολιγάρχες, νταβατζήδες και υπόδικοι.

Μόνος νταλκάς ήταν μη τυχόν χαθεί ο πακτωλός εκατομμυρίων που εισπράττουν οι νταβατζήδες από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πώς διοικείται το ποδόσφαιρο και από ποιους, δεν ενδιαφέρει.

Όπως και στην πολιτική, όπως και στην κοινωνία, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το σωστό και το δίκιο, αλλά μόνο για το πώς θα επιπλεύσει αυτός, βουλιάζοντας τους άλλους.

Φυσικά, όπως έχεις γράψει άπειρες φορές, για όλα αυτά και πολλά άλλα φταίει το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που έχει επικρατήσει, αλλά για αυτό το θέμα ας μιλήσουν πιο αρμόδιοι και γνώστες, όπως ο Μπογιόπουλος και πολλοί άλλοι.

Πιτσιρίκο
Και στο ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα πιστεύω, πρέπει να πάμε σε μορφές διοίκησης, οργάνωσης και διοργάνωσης που θα υπάρχουν έννοιες όπως η άμεση δημοκρατία, η λαϊκή συμμετοχή, η λαϊκή κυριαρχία κλπ κλπ.

Και δεν ξέρω τι θα γίνει με τη χώρα και την κοινωνία γενικά, θα ξαναπώ οτι υπάρχουν πιο κατάλληλοι να μιλήσουν,αλλά για το ποδόσφαιρο, μόνη λύση θα ήταν το γκρέξιτ.

Επειδή λοιπόν δεν έγινε το ποδοσφαιρικό, ας αγωνιστούμε όλοι να γίνει το καλό γκρέξιτ. Το μεγάλο.

Το οποίο θα δώσει λύση και στο ποδόσφαιρο, αλλά μάλλον, όπως διαβάζω σε τόσα κείμενα σου, αλλά και πολλών άλλων που σέβομαι και εμπιστεύομαι, θα φέρει καλύτερα πράγματα και πιο δίκαια στο λαό και τη χώρα μας.

Οπότε, ας παλέψουμε για το καλό γκρέξιτ, το γενικό, κάνοντας στάση πληρωμών και εφαρμόζοντας εναλλακτική οικονομία (θυμίζω το “Περί ανταλλακτικής οικονομίας”, που ήταν και το πρώτο κείμενο που σου έγραψα).

Οι οπαδοί, παρά την εικόνα που υπάρχει οτι είναι κάποιοι τύποι που απλά πάνε στα γήπεδα για να εκτονωθούν και να κάνουν επεισόδια, πολλές φορές όχι απλά συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες, διεκδικήσεις και τα ρέστα, αλλά πρωτοστατούν.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, εγώ το έχω λύσει το θέμα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ασχολούμαι. Έχω κάνει exit. Επίσης, έχω κάνει exit από πολλά άλλα θέματα, και τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Συνιστώ το exit ανεπιφύλακτα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.