Θα συμφωνήσω σε κάτι με τον Αλέξη Τσίπρα

tsipras fabreΔεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί αυτό αλλά έφτασε η στιγμή που θα συμφωνήσω σε κάτι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιάστηκε από τις επιθέσεις στο πρόσωπο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ.

Αυτό που εντυπωσίασε τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως στις επιθέσεις εναντίον του Γιαν Φαμπρ ενώνονται καλλιτέχνες, ξεχασμένοι καλλιτέχνες, θεατράνθρωποι, θεούσες, πολιτικοί, κόμματα, ακροδεξιοί, και διάφοροι άλλοι άνθρωποι.

Ιδιαίτερες αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο με ένα μικρό απόσπασμα από το Mount Olympus, μια 24ωρη παράσταση του Γιαν Φαμπρ που είχε προκαλέσει εντύπωση διεθνώς και είχε παιχτεί και στην Ελλάδα, χωρίς να αντιδράσει τότε κανείς. (Τότε δεν χανόταν μάσα για τους “καλλιτέχνες”, όπως χάνεται τώρα.)

Στο βίντεο, κάποιοι χορευτές χορεύουν γυμνοί και αυτό έχει σοκάρει τα χρηστά ήθη δεξιών κι αριστερών που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους γυμνούς ηθοποιούς και χορευτές στη σκηνή· έκλειναν τα μάτια, όπως μια ηλικιωμένη κυρία που καθόταν δίπλα μου σε μια παράσταση του Καραθάνου στο Εθνικό.

Αυτό που έκανε έξαλλο τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η σεμνοτυφία καλλιτεχνών και άλλων που σοκαρίστηκαν από τα πουλιά των χορευτών.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε και είπε στους συνεργάτες του:

“Καλά, τέτοια πoύτσα τρώνε οι Έλληνες από την Τρόικα τόσα χρόνια, τα τσουτσούνια των χορευτών της παράστασης του Φαμπρ τους πείραξαν;”.

Ε, έχει ένα δίκιο σε αυτό το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.