Ο πιτσιρίκος σε σεμινάριο Partnering- Eleverating στον ΧοροΧρόνο (4-6 Μαΐου)


Επειδή έχω σκουριάσει λίγο, αποφάσισα να κάνω μερικά σεμινάρια χορού. Το πρώτο σεμινάριο που θα παρακολουθήσω είναι στο ΧοροΧρόνο στις 4-6 Μαΐου.

Η μητέρα μου επιμένει να κάνω πάλι χορό και μου λέει πως, από τότε που σταμάτησα το μπαλέτο, έχω χάσει την αέρινη κίνησή μου.

Βέβαια, στο ΧοροΧρόνο δεν θα κάνω μπαλέτο αλλά σύγχρονο χορό γιατί είμαι και πολύ σύγχρονος άνθρωπος.

Αυτό που με ενδιαφέρει στο σεμινάριο στον ΧοροΧρόνο είναι τα σηκώματα.

Όπως όλοι οι χορευτές, έχω κουραστεί κι εγώ τόσα χρόνια να σηκώνω χορεύτριες. Χαμάλης έχω γίνει.

Είναι γνωστό πως ο ρόλος του άνδρα χορευτή είναι να σηκώνει την χορεύτρια ψηλά. Αν δεν έπρεπε κάποιος να σηκώνει την χορεύτρια ψηλά, δεν θα χρειάζονταν άνδρες στο χορό.

Κι όμως, και η χορεύτρια μπορεί να σηκώσει τον χορευτή. Και φυσικά, μια χορεύτρια μπορεί να σηκώσει μια άλλη χορεύτρια, για να ξεκουραστεί λίγο και ο χορευτής που παθαίνει τα λουμπάγκα του.

Για όλα αυτά χρειάζεται τεχνική.

Γιατί έρχεται η άλλη η βουβάλα η χορεύτρια -με τη σιγουριά πως θα την πιάσεις και θα την σηκώσεις- και πέφτει πάνω σου με ολο της το βάρος.

Όχι κορίτσια, δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα.

Χρειάζεται τεχνική. Χρειάζεται συνεργασία.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πάω στον Χοροχρόνο από τις 4 έως τις 6 Μαΐου για να παρακολουθήσω το σεμινάριο Partnering- Eleverating από τις δασκάλες μου, Χαρά Καλογεροπούλου και Ισμήνη Μώτου.

Ελάτε κι εσείς, να σας σηκώσω και να με σηκώσετε.

Είναι σαν παιχνίδι. Ελάτε να παίξουμε.

(Πληροφορίες για το σεμινάριο, εδώ)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.