Στάζει πάλι!

wikileaks1Φίλε Πιτσιρίκο,
Τα βρωμερά βυτία του καπιταλισμού έχουν πολύ συχνά διαρροές. Κάποιες φορές συμβαίνουν όλα με τρόπο εντελώς τυχαίο, κάποιες άλλες οι βρύσες μένουν επίτηδες λιγάκι ανοιχτές. Το χαρτί από κάτω βρωμίζει, η δυσοσμία γεμίζει το δωμάτιο και για λίγα λεπτά δεν μπορείς να διακρίνεις ούτε τον δράστη, ούτε τον στόχο της …διαρροής. Χρειάζεται να ανοίξεις διάπλατα τα παράθυρα και να περιμένεις για μερικά λεπτά.

Το ΔΝΤ λοιπόν είναι μια από τις δυνάμεις κατοχής που έχουν βάλει πόδι στην χώρα μας.

Δεν ήρθε όμως μόνο του. Το έφερε η Ελληνική πολιτική ηγεσία και το υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας.

Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι τα τελευταία χρόνια πιέζει την ΕΕ και την ΕΚΤ, προκειμένου να διαγράψουν μέρος –πόσο σημαντικό άραγε;– του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και ζητά παράλληλα να εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα λιτότητας από την Αθήνα.

Το ΔΝΤ που είναι μαζί καλό και κακό σύμφωνα με την αφήγηση της Ελληνικής κυρίαρχης κάστας. Το ΔΝΤ που μέχρι σήμερα ήταν το «αναγκαίο κακό».

Ξαφνικά, μετά τις τελευταίες «διαρροές», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει «οργισμένη» επιστολή στην πρόεδρο του Ταμείου ζητώντας εξηγήσεις για την στάση του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη και ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος τοποθετείται ξεκάθαρα [!!!] και ζητά την απομάκρυνση του Ταμείου από το πρόγραμμα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος είναι ο Τσίπρας και ποιος είναι ο Παυλόπουλος, σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψεις πως για τις αντιδράσεις τους μετά την δημοσίευση των «διαρροών» δεν ήταν ενήμερη τουλάχιστον η κυρία Μέρκελ, και γιατί όχι και η κυρία Λαγκάρντ.

Τα ανδρείκελα δεν έχουν δική τους φωνή, απλά εκτελούν τις εντολές και τις οδηγίες εκείνων που τους εξουσιάζουν.

Χρειάζεται λίγος χρόνος για να αντιληφθούμε ποιο είναι ακριβώς το παιγνίδι που παίζεται αυτή την στιγμή και σε τι ακριβώς αποσκοπεί.

Ίσως να ζυγώνει η ώρα που θα «βγούμε» από τα μνημόνια, ίσως πάλι να έχει φτάσει η στιγμή που θα βγούμε «συντεταγμένα» -δηλαδή με τον τρόπο που συμφέρει τους δανειστές και την ντόπια ολιγαρχία- από το «κοινό» νόμισμα.

Ποιος ξέρει; Ο χρόνος –πολύ σύντομα– θα δείξει.

Το μοναδικό για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι είναι πως οι προδότες δεν γίνονται πατριώτες.

Στο μεταξύ, μαθαίνω πως οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μαζευτούν έξω από το κτίριο της ΕΕ στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων που απορρέουν από την συνθήκη της Γενεύης.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Λέσβο προκειμένου να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στην «ασφαλή» Τουρκία.

Επίσης, μια ομάδα από αυτούς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθεί έξω από την Κομισιόν.

Ζήτησαν μάλιστα την παρέμβαση του Φάμπρ τον οποίο οι ίδιοι οδηγήσαν σε παραίτηση 24 ώρες νωρίτερα.

Εξαιτίας και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, εκείνος φέρεται να τους πρότεινε να διαδηλώσουν γυμνοί και να χορέψουν τσίτσιδοι έχοντας μια οδοντογλυφίδα στον πωπό τους.

Ο συμβολισμός θα είναι εξαιρετικά ισχυρός:

Πνευματικά γυμνοί και πολιτικά παλουκωμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται χορεύοντας, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα τους άκαρδους καταπιεστές τους.

Από όποια πλευρά και το δει κανείς, η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι τραγικά γελοία. Επικίνδυνα γελοία.

Στερούμαστε πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας και ταυτόχρονα δεν έχουμε το ηθικό ανάστημα για να εναντιωθούμε στην σαπίλα που διαφεντεύει τις τύχες του τόπου.

Κι αν έχετε συμβιβαστεί με την υπάρχουσα αθλιότητα που σας περιβάλλει, μην αμφιβάλλετε καθόλου για εκείνο που πρόκειται να συμβεί.

‘Όλα θα χειροτερεύουν όσο αφήνονται να ακολουθούν τον δρόμο τους.

Η πιο σπουδαία «διαρροή» είναι η ζωή που αφήνει σιγά-σιγά την χώρα.

Δεν μιλάει κανείς για αυτήν. Δεν γράφει κανείς. Δεν διαμαρτύρεται κανείς.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, δεν με νοιάζει πια αν θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα. Έφυγα εγώ. Οι Έλληνες δεν αγωνίζονται πια, παραδόθηκαν εδώ και χρόνια και γουστάρουν σκλαβιά. Ηλία, το Wikileaks δεν διέρρευσε κάτι που δεν ξέραμε. Η πιο σπουδαία διαρροή είναι οι 600 χιλιάδες Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Και βλέπουν τώρα τον ψεύτη και απατεώνα Τσίπρα να παίζει ξανά τον Τσε Γκεβάρα -επειδή το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει στο διάολο-, και τη Σούλα Μπούλα και εκεινοντονηθοποιοαποτηδιαφημισηπωςτονλενεμωρε να υποδύονται τους καλλιτέχνες και να επαναστατούν για να πάρουν την επιχορήγηση από το Φεστιβάλ. Ηλία, αυτό που πλησιάζει είναι το καλοκαίρι. Και μαζί με το καλοκαίρι πλησιάζει κι εκείνη η ημερομηνία που πέρσι έγινε ένα δημοψήφισμα -μετά από 41 χρόνια- αλλά το αποτέλεσμά του δεν εφαρμόστηκε και κανείς δεν αντέδρασε. Τότε ήταν που αποφάσισα πως δεν με ενδιαφέρει πια. Να είσαι καλά, Ηλία. Καλή άνοιξη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.